Diğer Evcil Forumları > Hamster
HAMSTERIM HASTAMI?
Methaba 3 gündür hamsterım düzenli spor yapmıyor,yuvasından dışarı genelde yemek yemek için çıkıyor ve bir günün yarısından fazlasını kulubesinde uyuyuyarak geçiriyor mamasından kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü çok kaliteli bir maması var ve son zamanlarda dikkatimi çekti biraz kötü kokuyor ,tüyleri eskisi kadar yumuşak ve temiz değil ancak kendini temizliyor acaba hastamı ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen tyardımcı olun.
Hamsterınızın uyuması normal bazen sürekli uyurlar sadece temel ihtiyaçları için yuvasından çıkarlar ama koku ve tüylerinin temiz olmaması bir hastalığın göstergesi olabilir o yüzden ACİL olarak veterinere basvurmanız gerekir.
önerilerin için teşekkür ederim hafta sonu ilk işim onu veterinere götürmek olucaktır.
eğer temizlik aksatırsanız pis kokmaya tüyleri bakımsız görünmeye başlar ayrıca yem yanında ek gıdalarda verebilirsin.kafesi temizlerken de tabanını kolanyayla silersen bakterileri azaltmış olursun.
Pek bir şey olduğunu zannetmiyorum bir kaç gün daha bekleyebilirsiniz gibime geliyor ama genede bir veterine uğramanızda fayda var :) Bir şey yoksa bile bir sağlık kontrolünden geçmiş olur. Kafesindeki bazı eşyaları yenilemeyi deneyebilirsiniz ? Belki ilgisini çeker ve neşelenir,veyada çarkın yerini değiştirebilirsiniz.
hamsterıma yeni bir kafes aldım daha önceden akvaryumda besliyordum ve ek besinler olarak küp şeklinde doğranmış havuç ve haşlanmış yağsız makarna vermeye başladım haftada bir kez kafesini temizliyorum ancak talaş kullanmıyorum talaşında etkisi olabilirmi acaba çünkü aldığım pet shopta talaşlı bir akvaryumda bakılıyordu önerilerininz için teşekkür ederim ve lütfen talaş konusunda yardımcı olun.