Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Önemli bir soru!?
ben 2-3 senedir kaplumbağa bakıyorum.akvaryumunu temizlerken temiz su koyuyorum(tabi bu damacanadaki su miktarını epeyce azaltıyor.)(şikayet etmiorm yanlış anlaşılmasın).Eet siz nasıl deiştiriyorsunuz?yani damacana suyumu çeşme suyumu:?
Kırmızı yanak su kaplumbagası baktığını düşünerek cevaplıyorum. Daha hassas türler için bilgim yok. Kırmızı yanaklar su değerleri konusunda çok hassas değiller. Çeşmeden su koyabilirsin. Çeşmeden gelen su eğer çok klorluysa bir süre bekletip koyman daha yararlı olur. Eğer için rahat etmezse su düzenleyiciler var bence gerekli olmasada kullanabilirsin. Birde unutmadan ekleyeyim çeşme suyu illere göre değişkenlik gösterebilir hatta arsenikli bile çıkabilir.
Damacana suyu dendimi benim gözümün önüne hemen 1-2 litrelik plastik fanuslar geliyor. T1ger akvaryumda kaç litre su var ki damacana suyu yeterli geliyor ???
Ben içme suyu koyuyordum ama o balıklara sert geliyordu.o yüzden 19 lt polikarbon şişelerden 5 tane aldım kapakları açık bir şekilde bekletiyordum.
ankarada oturuyorum(cevaplar buna göre gelsin:))frozen akvaryum 30lt sanırım.zaten damacana bitiyor hemen:)fanus deil emn oln:).yeni akvaryum alacağım ama biraz daha büyümesini bkliorm daha 8-9cm
Merhaba Bende çeşme suyu ağzı açık bir şekilde 3-4 gün dinlendirip kullanıyorum.
damacana suya para yetişmez ve bence gereksizde çeşme suyunu bir kaç gün önceden dinlendirerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsin