Diğer Evcil Forumları > Tavşan
YEM ÖNERİN ARKADAŞLAR,OT ÇEŞİTLERİ
Arkadaşlar,yonca dışında hangi kuru otlar verilebilir?Tavşanların sağlığına zararlı olmayacak ve bitkicilerden(aktar)satın alabileceğimiz otlar önerirseniz sevinirim.
Ben yeşil saman veriyorum tavşanıma. Sarı samanı denedim, ama sevmedi. Yeşil saman daha iyi. Çeşitli dağ çiçekleri de verilebilir. Yulafı çok sevdiklerinden kuru yem (champion, funny, v.b.) dışında aktarlardan kilo ile yulaf da alıp verebilirsin tabi.
Teşekkürler.Acaba aktarda satılan ve tavşana verebileceğim dağ çiçeklerine birkaç örnek verir misiniz? Bir de çayı yapılan kuru melis otu var,bundan tavşanlara vermenin sakıncası var mı?Bilen biri lütfen cevaplasın.
Dağ çiçekleri karışımı hazır olarak online pet ürünleri satan sitelerde bulunabilir. Bunlar özel olarak tavşanlar için hazırlanmıştır. Bunun dışında ben arada sırada ıhlamur çiçeği veriyorum. Her türlü bitkiyi vermek de çok faydalı olamayabilir, çünkü malum tavşanlar çok hassaslar. Çok çabuk hastalanabiliyorlar. Kaldı ki, çay amaçlı bitkiler çoğu zaman insanlara bile zarar verebiliyor. Bu nedenle bence saman, yonca ve tavşanlar için özel karışım dağ çiçeklerinden (zaruri değil, ama, tavşanım için bir değişklik olsun diyorsan :) ) verilmesi yeterli olur. Melis otu hakkında bilgim yok maalesef.