Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağa Hakkında...
Arkadaşlar büyük bir akvaryumda bakmak üzere kaplumbağa almak istiyorum akvaryumum yaklaşık 70 litre. Bu akvaryuma kaç tane kaplumbağa alabilirim ve nerden alabilirim...(İstanbuldayım) Petshopta satılan kaplumbağaları gördüm hallerinden hiç memnun değillerdi ve hastalıklı gibi bir halleri vardı.Eve getirip kısa bir zaman sonra ölmelerine dayanamam... Ayrıca elimde kaplumbağa bakımı için tüm profesyonel ekipmanlar mevcut ve 10 sene kadar akvaryum tecrübem var.. Kaplumbağanıza bakamıyacak durumdaysanız sahiplenebilirim de. Saygılarımla irtibat için msn adresim [email protected]
70 litre kaplumbağa bakmak için büyük sayılmaz. Bunlar 18-20 cm boya kolay ulaşırlar. Benim bildiğim 22 cm geçmiş kaplumbağa var. Yurt dışında önerilen hacim inch başına 10 galondur yani her 2.54 cm için 38 litre su hacmi. Buda cm başına 15 litre su hacmi demek. 15 cm lik tek bir kaplumbağa için gereken hacim 225 litre 20 cm için 300 litredir. Kuru bölgeside bunun dışında. Tabi bunlar profesyonelce önerilen hacimler ama gerçek hayatta herşey çok değişiyor. . Bütün bu yazdıklarımı göz önüne alırsan 70 litre 1 büyük kaplumbağaya bile az gelebilir.
Forumda çok sayıda geri verilmek istenen kaplumbağa var birini alabilirsin.
çok teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için.. 70 litre ufaksa o zaman daha büyük bir akvaryumum var 100 x 50 x 50 olması lazım. Onu kullanırım o zaman tekrar teşekkürler
Kaplumbağasını vermek isteyenlerin kaplumbağalarına kucak açmak petshoptan bebek bir kaplumbağa almaktan her açıdan çok çok daha erdemli bir karar mcojalvo, o kaplumbağalar için şansın yeniden dönmesi gibi. Forumda o kadar çok kaplumbağasını vermek isteyen oluyor ki kısa zamanda rahatlıkla bir tane bulabileceksindir. Keşke bizde de köpek barınakları gibi kaplumbağa barınakları olsa, insanlar kaplumbağa almak istediklerinde gidebilse, yavrucaklar zebil ziyan olmasa..
evet kesinlikle bende böyle düşünüyorum. Bu felsefeyle 7 tane kedi aldım sokaktan, bir ay öncede 1 günlük bir kediyi sahiplenip büyüttüm sütten kesilince 3 aya gelince vermeyi düşünüyordum ama o kadar ısındık ki birbirimize ayrılmak mümkün değil ve sonuçta sekizinci kedimide almış oldum. Bu vermiş olduğum bilgileri referans olarak sayıp kaplumbağasına bakamıyacak durumdaysanız hayvan sevgimi onlarla paylaşabilirim.
geçen gün kaplumabğama ilaç almak iiçin gittim petshopa kafamı çevirip baktığımda yanda küçük bir kaplumbağa akvaryumu gördüm(çok sevimli yavrular beni al dercesine bana bakıyordu.:( ilacımı alıp bir an önce çıktım oradan yoksa gerçekten bi kaç tane alabilirdim ama tabi bu forumda yazanları çok okudum bencede senin vermek isteyen birinden alman çok daha ii olur.