Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Talas

Arkadaslar ben marangozdan bir torba talas aldım arkadasımda marangozdan kullanıyor ama ben saglıklı olurmu bilmiyorum çünkü arkadasımın akvaryumuna yaklastınmı içi kokuyor sizce sadece talasın bir sorunu olur mu? Yoksa Pet Shop lar da satılan o aromalı talaslardanmı kullanmalıyım?

img

ozy1143

16 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende marangozdan alıyorum talaşı bence bi sakıncası yok pet şopada marangozdan geliyo ama kalın talaş kullan kokmasını istemiyosan haftada bir talaşı değiştir ben öle yapıyorum

img

busegül

16 yıl 4 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba ozy1143 marangozlardan alınan talaşlardan hamsterına mikrop bulaşabilir bu yüzden pet-shop larda satılan aromalı kokulara sahip talaşlardan alıp kullanman hamsterının sağlığı için çok önemlidir aynı zamanda hem hamterının akvaryumu hemde hamsterın aroma gibi kokucaktır

img

zeynepgöktaş

16 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MARANGOZ TALAŞINI KESİNLİKLE KULLANMAMALISIN.Hamsterın için çok zararlıdır.Pet shoplarda satılan talaşları kullanmalısın.Ayrıca akvaryum yerine kafesi tercih et dediklerimi yaptığın takdirde emin ol en ufak bir koku olmayacaktır.

img

ogulcan34

17 yıl 10 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Marangoz talaşı çok yanlış,mutlaka petshoplarda satılanlardan almalısınız. Aromalı olması farketmez ama bazı aromalı talaşların idrarla karışınca kötü bir koku oluşturduğunu duymuştum.Petshoplarda satılan normal talaşlarıda kullabilirsiniz. (örn:wittemolen)

img

gonzimmm

17 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

petshoplar satılan 1 paket talaşa 5 lira verceme marangozdan alıcaım 1 çuval talaşa 5 lira veirim hiç bi farkı yok onlarda marangozlardan alıp paketliyorlar pis olmasını istemiyosan sorarsın adama boya maddesi fln karışmışsa almıycam temiz varmı fln diye bide havalandırırsan mis gbi talaş fark yok deneyim var...

img

tiff

18 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar, ben de marangozdan aliyorum. Kullanacagim kadarini firin posetine koyup, agzini iyice kapatip, 45 dakika düdüklü tencerede kaynatiyorum (Düdüklü tencerenin isisi 100 C`den biraz daha fazla oldugundan, hic bir patojen mikroorganizma kalmiyor. Daha sonra cikariyorum düdüklüden, firin posetini aciyorum Kupkuru ve hijyenik talasimiz hazir. Güle güle kullanin :) Bu arada belirtmem gerekir ki, ben bir ziraat mühendisiyim ve iflah olmaz bir hayvanseverim. Evimde kedi, hamster, balik ve ördek var :)

img

tuvay

20 yıl 8 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Vay canına ördek ha!evde ördek besleyen birini henüz tanımıyorum buarada bendede:köpek(gölge),kedi(bıcır),kaplumbağa(biber),2japon(pıtıcık ve kıtırcık) ,2hamster(çestır ve sakız)var ama güzde ne az 4 saat onların bakımıyla uğraşıyomrum varmı hayvan severlik gibisi!!

img

zeynepgöktaş

16 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bencede marangozdan aldığna dikkat edersen temz mi die bi sorun olmaz ben marangozdan alıorum bi sorunda yok :D

img

çilekimm

16 yıl 1 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ