Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Bilgisi olanlar lütfen yazsınlar

Erkek Muhabbet Kuşumun kafasında beyaz kalın ipler şeklinde tüğler çıkıyor.Bu anormal bi durum mu?Cevaplarınızı bekliyorum.

img

serennur

16 yıl 5 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuşlar belli dönemlerde tüy deyiştirirler kafasından çıkan yeni çıkacak tüyler diken gibidirler.geneldede erkek kuşlarda yavruluktan çıkıp gençliğe adım atarken kafasının tepesindeki tüyler dökülür ve yenisi çıkar.

img

ozzo

17 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

KUŞUNU ceyranda bırakma nedeni o

img

kobretti

16 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Normal tüy değisimi belirtileri gibi anladım ama foto ekleyebilirsen daha sağlıklı yorum yapabiliriz...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.Başka Bi sorum daha olucak Kuşlarım normalde yanyana durmaya bile tahammül edemezler fakat 2-3 gündür ara ara birlikte yuvaya girmeye başladılar.Bu durum yumurtlamaları açısından bir gelişmemi yoksa oyun mu yapıyolar

img

serennur

ÖZEL MESAJ

Merhaba kuşlarınızın biri dişi biri erkekse ve eşleşmeye uygun yaştalarsa büyük ihtimal yumurtlama hazırlığındadırlar.Fakat muhabbet kuşları meraklı canlılardır her yeni objeyi keşfetmek isterler.Yuvalığı kafese yeni taktıysanız bu davranışları sadece keşif amaçlıda olabilir.Kuşlarınızın cinsiyeti ve yaşları gibi ayrıntılı bilgilere sahip olmadığım için sorunuza kesin bir yorum getiremiyorum.Ayrıca diğer arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum.Anormal bir durum değil o bahsettikleriniz tüy tüpçükleri.Saygılar

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ara tuy dönemı kuslarınızın serennur hnm uzulmenıze gerek yok ıyı bır bakımdan sonra tuylerınıtamamlarlar

img

erdemmm

16 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar meraklarım boşa değilmiş.Kuşum 4 Gün önce yumurtlamaya başladı ve şimdi iki tane yumurtası var.Acaba kaç tane yumurtlar ve fazla yumurtlaması dişinin sağlığını bozar mı?

img

serennur

ÖZEL MESAJ