Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
gaga taşı?
pinar1112 kapluşların kabuklarının sertleşmeleri için gagataşı kullanın gibi yorumar yapmışsın bu gagataşı nedir (kuşlara kullanılan mı:D)ve ayrıca su mercimeğini nereden bulabilirim bnm kaplumbağamda 2.-2.5 yaşlarında..?
Evet gaga taşı kuşlara kullanılandan. Sübye kemiği diye de bulabilirsin. Bodrumda direk iskelede sübye temizleyen bir teyzeden, suya geri atarken, almıştım. Hazır satılıyor. Keskin kenarları olduğundan kırarak verebilirsen daha iyi olur.
saolda peki bunu yiyecekmi ne yapacak?
Kaplumbağaların büyükse eğer ihtiyaç duyduklarında gider kendileri kemirerek yerler, küçüklerse rendeleyip ıslak yemlerine bulayarak verebilirsin. Üst kısmındaki cam gibi sert kabuğu bıçakla soymayı unutma akvaryuma koymadan önce.
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=59753
saol pinar1112 1 tane kaplumbağam var yapıcam bunu.
hepinize tşkelr
Bende bu gaga taşından aldım parçalayarak verdim ama ağızlarına aldıktan sonra geri çıkartıyorlar ne yapmalıyım.
Merhaba Gaga taşının üzerindeki sert kısmı bıçakla kazıyın. Kemik kısmı zaten çok sert değil, orayıda bıçakla kazıyarak toz haline getirebilirsiniz. Ben toz haline getirip saklıyorum. Kullanımı; Yemlerin üzerine vitamin damlatıp ıslatıyorum ardından bu tozdan serperek kurutuyorum ve öyle servis yapıyorum. Vitamin olarak Biyoteknik`in BiyoTortvit`ini kullanıyorum.