Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

gaga taşı?

pinar1112 kapluşların kabuklarının sertleşmeleri için gagataşı kullanın gibi yorumar yapmışsın bu gagataşı nedir (kuşlara kullanılan mı:D)ve ayrıca su mercimeğini nereden bulabilirim bnm kaplumbağamda 2.-2.5 yaşlarında..?

img

t1ger

16 yıl 2 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet gaga taşı kuşlara kullanılandan. Sübye kemiği diye de bulabilirsin. Bodrumda direk iskelede sübye temizleyen bir teyzeden, suya geri atarken, almıştım. Hazır satılıyor. Keskin kenarları olduğundan kırarak verebilirsen daha iyi olur.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saolda peki bunu yiyecekmi ne yapacak?

img

t1ger

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağaların büyükse eğer ihtiyaç duyduklarında gider kendileri kemirerek yerler, küçüklerse rendeleyip ıslak yemlerine bulayarak verebilirsin. Üst kısmındaki cam gibi sert kabuğu bıçakla soymayı unutma akvaryuma koymadan önce.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=59753

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saol pinar1112 1 tane kaplumbağam var yapıcam bunu.

img

t1ger

ÖZEL MESAJ

hepinize tşkelr

img

t1ger

ÖZEL MESAJ

Bende bu gaga taşından aldım parçalayarak verdim ama ağızlarına aldıktan sonra geri çıkartıyorlar ne yapmalıyım.

img

gangsta4ever

16 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Gaga taşının üzerindeki sert kısmı bıçakla kazıyın. Kemik kısmı zaten çok sert değil, orayıda bıçakla kazıyarak toz haline getirebilirsiniz. Ben toz haline getirip saklıyorum. Kullanımı; Yemlerin üzerine vitamin damlatıp ıslatıyorum ardından bu tozdan serperek kurutuyorum ve öyle servis yapıyorum. Vitamin olarak Biyoteknik`in BiyoTortvit`ini kullanıyorum.

img

ferplex

16 yıl 1 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ