Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ısıtıcı marka ve gücü

merhabalar yeni akvaryumumuz için ısıtıcı alacağız hangi marka ve kaç watt ne büyüklükte almalıyım ? Akvaryum diktörtgen orta boy bir akvaryum İKİ TANE KAPLUŞUMUZ VAR atman marka küçük filtre kullanıyoruz

img

inalöz

16 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

15 ytl den 80 ytl ye kadar değişik marka ve fiyatlarda ısıtıcılar var. Akvaryumda kaç litre su varsa ona göre güçte almak lazım. örneğin 5-10 litre su için 100-200 watt almaya gerek yok 50 watt lık ısıtıcı yeter. 50 litre için ise 75-100 watt yeterlidir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Marka olarakda atman tercihimizdir ben 50 wattı 17.5 a almıştım

img

gangsta4ever

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Ben Heto marka 100w ısıtıcı kullanıyorum 60x20x25 cm ölçüleri için. Aslında bu akvaryuma 50w bile yeterli ama ilerisini düşünerek aldım. Ben aşağıda yazdıklarımdan TetraTec`i öneririm. İlk başlarda çin malı denemiştim 100w ama çok sorun çıkardılar. Sıcaklığı bir yükseltip bir indiriyorlardı. O yüzden kaliteli bir ısıtıcı ve hassas bir termometreniz mutlaka olsun. Bu canlılarla geçireceğiniz uzun seneleri düşünün ve ufak hesapların peşine düşmeyin derim. TETRA TEC ISITICI 100W - 30lira civarı SERA ISITICI 100W - 65lira civarı ATMAN BT- 100W - 20 lira civarı

img

ferplex

16 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ