Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ısıtıcı marka ve gücü
merhabalar yeni akvaryumumuz için ısıtıcı alacağız hangi marka ve kaç watt ne büyüklükte almalıyım ? Akvaryum diktörtgen orta boy bir akvaryum İKİ TANE KAPLUŞUMUZ VAR atman marka küçük filtre kullanıyoruz
15 ytl den 80 ytl ye kadar değişik marka ve fiyatlarda ısıtıcılar var. Akvaryumda kaç litre su varsa ona göre güçte almak lazım. örneğin 5-10 litre su için 100-200 watt almaya gerek yok 50 watt lık ısıtıcı yeter. 50 litre için ise 75-100 watt yeterlidir.
Marka olarakda atman tercihimizdir ben 50 wattı 17.5 a almıştım
Merhaba Ben Heto marka 100w ısıtıcı kullanıyorum 60x20x25 cm ölçüleri için. Aslında bu akvaryuma 50w bile yeterli ama ilerisini düşünerek aldım. Ben aşağıda yazdıklarımdan TetraTec`i öneririm. İlk başlarda çin malı denemiştim 100w ama çok sorun çıkardılar. Sıcaklığı bir yükseltip bir indiriyorlardı. O yüzden kaliteli bir ısıtıcı ve hassas bir termometreniz mutlaka olsun. Bu canlılarla geçireceğiniz uzun seneleri düşünün ve ufak hesapların peşine düşmeyin derim. TETRA TEC ISITICI 100W - 30lira civarı SERA ISITICI 100W - 65lira civarı ATMAN BT- 100W - 20 lira civarı