Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

selam!bilen bilmeyen herkes bakabilir mi?

bu sitedeki bilgileri uzun süredir takip ediyorum(2 yıldır falan belkide 3:))hiç üye olma gereği hissetmemiştim ama yeni başlıklar yazmak için üye oldum.benimde bir kaplumbağam var ve bende 2-3yıldır ona bakıyorum,sizin kızdığınız bi durum ama bn onu bu aralar ihmal etmiştim ,sonra bu yazıları okudum ve akvaryumunu bi güzel temizledim ama iş işten geçmişti tabi normalde ben onun akvaryumunu 3ayda bir temiizlerdim filtreden dolayı gerek duymuyorum sadece suyu azaldığı zaman su koyuyor ve ilaçlarını damlatıyordum.fakat gel gelelim bişeler oldu tabi bu ihmaller sonucunda...Kaplumbağamı ihmal ettiğimden dolayı sanırım gözünün birinde bir problem olmuş.şimdi bana kızacaksınız tabi^^.bakamıyorsan almasaydın diye ama bunu bilenlere sormak istiyorum...her ne kadar kızsanızda...gözlerini açamamaya baladı ..sıcak-ılık su ile falan sildim ama sol gözü düzelmesine rağmen sağ gözünün burnuna doğru bittiği kısımda çapak gibi bir cisim gördüm..ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum.kabuğunu soracaaksanız sadece 1 yıl ilaç kullandım(sertleştirici)artık kullanmıyorum.bi yumuşaklık yok kabuğunda(maaşallah).büyüyorda.fakat bu aralar iştağı olduğunu söyleyemem bununda o hastalıkla ilgisi olabilir mi?:S.normalde iştahlıydı yani.sadece D3vitaminini içeren bi ilaç damlatıyorum seranın.(akvaryumunda kuru ve dinlenebileceği bir bölüm,filtre,lamba ve mağara benzeeri hafif karanlık bir yer var.zaten ben ihmal ettiğim zamanlarda ordan çıkmıyordu.ısıtıcı almadım ama şart diyorsunuz hemen alacağım.bizim ev genelde 27 derecenin üstünde bi sıcaklığa sahip olduğu için dicem ona da kızarsınız:)) evet çok uzattığım ve kaplumbağamın gözünde problem yarattığım için sizden ve ondan özür diliyorum...önerilerinizi bekliyorum.

img

t1ger

16 yıl 4 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Isıtıcı alırsan belki düzelebilir ilk anlarda 30 derece yap 10-15 gün sonra düzelirse derece derece 26-27 dereceye düşür. Isı durumunu düşünürken en soğuk anları hesaba katmak lazım örneğin odanın ısısı gece sabaha karşı kaç derece oluyor. Hastalanmış ve içerde üst solunum yollarında salgı oluşmuşsa gözlerde de salgı oluşabilir. Halsizlik ve iştahsızlık yoksa şimdilik su ısıtıcısı alıp duruma bir bakmak lazım.

img

frozen

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar..... Frozen ben su sıcaklığını 32 derecede tutuyorum hatalımı bu sıcaklık akvaryum içi hava sıcaklığı 30 derece kuru bölgeyi ölçemedim önerilerini bekliyorum teşekkürler......

img

bahadır_hacıoglu

19 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bahadır 32 derece çok sıcak kademeli olarak düşür 26-28 arasında olsun. Kuru bölge 32-34 iyidir. Sadece hastalık durumunda su sıcaklığını 30 derece yapın.

img

frozen

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

saol frozen ben zaten bu mesajı yazdıktan sonraki gün hemen ısıtıcı aldım 28derecede çalışıo birde gözleri için ilaç verdiler onu kullanıorm şimdilik,iştahı normal

img

t1ger

ÖZEL MESAJ

27 dereceye indirdim teşekkürler

img

bahadır_hacıoglu

19 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Saol frozen suyun sıcaklığını 30 derece yaptım ilacını da sürdüm düzeldi artık eskisi gibi bidaha ihmal etmicem kesinlikle ,iştahı da normal günde 5-6raffy,marul ve elma ayrıca arada başka bi yemim var ondan veriyorum ztn 2-2.5 yaşında normal sanırım.

img

t1ger

ÖZEL MESAJ