herkese merhabalar. öncelikle çoğu arkadaşın caviaların kokusundan rahatsız olduğunu duydum,bende bu konu hakkında yardım cı olmak istedim. ilk önce malzemeleri sayacağım, elimizde olan çok kısıtlı şeylerle bile caviaları üsütmeden yaşayabilecekleri bir yer yapımı için ;
1: 1 adet limon kasası
2: koli bandı
3: 2 kutu karton
4: WC kağıdının içindeki boru çeklindeki karton
5: kalın talaş
6: bir top kalın yün iplik
hepsi bu kadar.
ilk önce limon kasasını alıyoruz,limon kasasının tahtaları birbirine çok yapışık olduğundan araların yok denecek kadar az boşluklar vardır,ama biz yinede o boşlukları koli bandıyla yapıştırıp hiç bir şekilde kenarlardan ve alttan rüzgar girmeyecek şekilde bantlıyoruz,sana bantlaması bittikten sonra kasamızın içine kuru kalın talaşımızı iyice seriyoruz. ve sıra şimdi en önemli işe geldi elimizde ki herhangi bir karton kutuyu dümdüz bir şekilde açıp cavianızın çapında sadece içine girip uyuyabileceği şekilde mümkün olduğu kadar küçük oranlarla kesip bir kutu şekline getiriyoruz daha sonra bıçakla WC rulosunu kartonun ön kısmına tutup bıcakla ölcüsünü aldıktan sonra rulonun gireceği şekilde kesin, daha sonra ruloyu (bu rulodan yuvasına girmek ona ayrı bir gerçek ine girmiş gibi hava katıcak :) )yaptığınız kutunun içine yerleştirin ve elinizdeki bir top kalın yün ipliğini kutunun içine iyice yayın... kutuyuda kasanın bir köşesine koyduktan sonra artık cavia nızı yeni yuvasına gönül rahatlığı ile bırakabilirsiniz.soğuk günlerde mutlaka kasanın üstünü komple kapatacak bir karton kutu da koymayı unutmayın !
artık cavia(guinea pig) nız yeni yuvasında mutlu ve huzurlu olacaktır.