Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Hangi lambayı kullanmalıyız
Bu başlığı Bahadır arkadaşımızın sorusuna cevap vermek için açtım.
Yıllar evvel mesajlarımda spot tipi lamba tercih ettiğimi yazmıştım. O zaman fark etmemiştim ama sanıyorum yanlış anlamalar oluyor.Benim spot tipi lamba dan kastettiğim aşağıya resmini koyduğum lambalardır.

SPOT TİPİ LAMBA
Bunlar bildiğimiz normal lamba ama yanları gümüşle kaplı bu sayede ışığı sadece aşağıya doğru gidiyor. Mümkünse buzlu yani softone olsun. Alırken dikkat edilmesi gereken husus duyları .Çünkü bazılarının duyları normal duylara göre daha dar olabiliyor.40 watt lık lamba yeterlidir.
Birde halojen lambalar var bunlara spot lamba da deniliyor. Bunları normal elektriğe bağlayarak çalıştıramazsınız patlar gördüğünüz gibi duyları farklıdır ayrıca uygun adaptör de almanız lazım. Ben bu lambaların kullanımına karşıyım çünkü ışıkları aşırı derecede parlak ve kaplumbağamızın gözlerini bozabilir. Bunlar aşırı derecede ısınıyor , değebileceğiniz yerlerde pek kullanmayın hatta pek çok kez duya gelen kabloları yakıyorlar.

HALOJEN LAMBA
Çok teşekkürler frozen çok faydalı oldu benim için çok kısa zamanda teraryum hazır olacak.............