Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum su seviyesi
merhaba.biz de dün akvaryum aldık.boyutları 7-8 yıl idare edecek büyüklükte.sormak istediğim satıcı suyun yüksekliği filtreden yüksek olsun dedi.kuru alan da hazırladık.su seviyesi akvaryumun neresine kadar olsun ayarlayamadık.şu an neredeyse 1/5 i kadar yardımlarınızı bekliyorum.bu arada ısıtıcı istedik gerek yok,bunların doğasında kış uykusu var,yıllardır biz bu şekilde besliyoruz sorun olmadı 10 yıldır yaşayan kapluşu gösterdi.sizcebu doğrumu
petshopcuların çoğu hayvanları elden çıkarmak için hertürlü şeyi söyler sen sakın inanma ama hepsine değil bazıları dürüst çıka biliyor bu arada ısıtıcı şart
inalöz akvaryumun boyu kapluşun 5x boyunda eni ise 3x boyunda olmalıdır su ise 3x boyunda olmalıdır(cm)
göstediği 10 yaşındaki kaplumbağanın boyutu neydi ? Uygun şartlarda 10 yıl yaşayan su kaplumbağaları 20-25 cm boyutunda olur. Eğer gösterdiği hayvan ısıtıcısız akvaryumda 10 yıl yaşamışsa sadece hayatta kalmak için enerji harcadığı için çok daha küçük olmalı. 7-8 yıl idare edicek büyüklükte akvaryum almışsınız hayırlı olsun. Size tavsiyem su seviyesini çıkarabildiğiniz maksimum seviyeye çıkarın. Maksimum seviyeye çıkarmak için eğer yeteneğinizde varsa bir melekondu benzeri yapabilirsiniz. Onun haricinde asma kat kuru alanlada size bir süre yeter.
Lütfen şu petshopculara inanmayın ıstıcı en önemli malzemelerdendir. Soğuk bir ortam hastalıklara yol açar.Bence mutlaka bi ısıtıcın olmalı su seviyesine gelirsek onu sen kendin ayarla kolay su yüzeyine çıkabilicekleri kadar olsun fazla derin yapma boğulurlar benim su seviyesi 10 cm felan.Kuru yeri eğer taştan yapıyor isen sağlam yap altına köpük sünger v.s. şeyler koyma lütfen.
Artık forumda takıla takıla birkaç şey ögrendim.. =) Öncelikle akvaryumu büyük almanız çok iyi olmuş,Kaplumbağaların suyunun 28derece olması önemlidir.Yani anlıcagınız bir tane ısıtıcı kaplumbağa için şarttır.Ve ısıtıcı aldıktan sonra kaplumbağaların kuru alana çıkması için bir tane kuru alan lambası almanız lazımdır. Suyun filtreden yüksek olması kaplumbağalarınıza birşey olmaması için önemlidir.Şuanda kaplumbağayı yeni almış iseniz 30-40litre su yeterli olacaktır sizin akvaryumunuzun boyutunu bilmedigim için bu kadar yardımcı olabilecegim. İyi günler.
ısıtıcı şart!! doğalarında uyumak var ama çok küçük olanlar uyansada güçsüz uyanıyorlar ve kısa sürede ölüyorlar satıcı ısıtıcı almak istediğimde gerek olmadığını söylemişti fakat 2 bebek kapluşumu kış uykusu yüzünden kaybettiğim için dinlemedim sen de dinlemesen iyi edersin.
kesinlikle yanlış ısıtıcı olmazsa kaplumbagan çabucak hasta olur
bide su seviyesi kuru alana cıkabilceği kadar olsun
herkese teşekkürler.benim kapluşlarım (emo ve iro) daha çok küçükler 1-2 aylık kadar o yüzden sizi dinleyip ısıtıcı alacağım.zaten sizlerin sayesinde akvaryumun şart olduğunu öğrendim herkese bunu anlatıyorum.yoksa hala o plastik kapta öylece duracaklardı.pet shopta gördüğüm kapluş yaklaşık 20cm civarındaydı.gayet sağlıklı büyük bir akvaryumda yüzüyordu ve ısıtıcı yoktu.sizce hangi marka ve nasıl bir ısıtıcı almalıyım.