Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağam 4 gündür yemek yemiyor!
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; eminim bu başlık vardır ama zamanım olmadığı için araştıramadım ve yeniden açmak zorunda kaldım. Arkadaşlar 2 tane kaplumbağam var (yanakları benekli olanlardan). Akvaryum, ısıtıcı, filtre, lamba, vitamin vs. mevcut. aldıklarımda ikiside 3,5 cm civarındaydı (3 ay önce). Birisi şu anda 5 cm ancak diğeri hala 3,5 cm. Gelelim sorunuma. Ufak olan 4 gündür hiçbirşey yemiyor. özel yemin dışında peynir ve maydonozda denedim ama nafile. Üstelik hareketleri inanılmaz yavaşladı. Kayanın üzerine çıkıp miskin miskin etrafa bakınıyor tüm gün. Önerilerinizi bekliyorum.
Bu durumlarda uzaktan cevap yazmak zor. Nesi var bilemeyiz çünkü elimizde sadece yazdıkların var. Diğer hastalık belirtileride henüz yok. Herşeyleri tamamsa , diğeri normalse , ortam soğuk değilse ama yemiyorsa hasta olabilir ama başka bir iç problemi de olabilir. Ufak kalması yeterli beslenemediğini gösteriyor. Haşlanmış yağsız tuzsuz tavuk eti denermisin birde. Gece ısı durumları nasıl , ısınma lambaları yeterlimi. Şimdilik sıcakta kalsın esintide kalmasın mesela.
yemini değiştirmeni tavsiye ederim karides iştahlarını açar peynir ve maydonozu yememeleri normal benimkilerde yemiyo.Taşın üstünde kalma mevzusu ise aynı sorunu bende yaşadım ama gerçekten büyük ihtimalle sıcaklıktır yemde olabilir karidesi tavsiye ederim.