Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Yeni çıkan yavruyu yuvadan attılar.
1 gün önce yumurtadan çıkan yavrunun ertesi gün akşam yuvadan atıldığını gördüm. Acaba anne mi atmıştır. Yada problemli doğmuş olabilir mi. Erkek kuşum da sürekli yuvalığa giriyor. Bu normal mi? Dişi diğer yumurtaların hala üstünde oturuyor. Onlara da aynısını yapar mı? Acaba bizden ürkmüş olabilirler mi? Gerçi bütün gün yanlızlar. Sadece sabah ve akşam bizi görüyorlar. Bana sebeplerin neler olabileceği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
slm bence siz yuvaya çok fazla bakıyorsunuz hm şu da olabilir acaba yavruya dokundunuzmu? eğer elinize aldıysanız dişi yavruyu bi daha kabul etmezonlar kokusundan hemen anlıyorlar,onun için onları yanlız bırakmanız gerekiyor çok nadir yuvaya bakınlütfen
Merhaba. Hayır, yem ve su değiştirmek dışında kesinlikle kafese yaklaşmıyoruz. Bu konuda eşim de ben de çok hassasız zaten. Bu kadar dikkat etmemize rağmen olmuyor. Diğer yavru da yumurtadan çıkmış, sesi geliyor. Bakalım ona birşey olacak mı?
hmmmmm bu çok ilginç ama bence siz bir kuşcuya sorun bakalım ne diyecekler, benim bildiyim yavruyu eline aldınmı böyle yaparlar yada tekrar yumurta yapmak istediğinde yavruyu atarlar.
yumurta icinde ölen yavru olup yumurta bask sebeple kırıldığında veya yumurtadan cıktıktan sonra ölen yavruyu yuvadn tma kuslarda sık görülen bi davranıstır. insallah anne babası öldürmemistir...
Çok şükür şimdilik hala kuşlarım yaşıyor. Umarım bir sorun olmaz. Demek ki ilk yavru yumurtadan çıktıktan sonra ölmüş olabilir. Peki ne zaman yavruluktan çıkarlar. Bildiğim kadarıyla 25 gün kadar sürüyormuş. Doğru mu ve hemen yavruluktan çıkar çıkmaz başka kafese ayırmalımıyım?
yavruların yuvadan çıkışı 20 günü bulabilir tam bir standardı yoktur ,çıktıktan sonra yemlediğini gördüğünde zaman gelmiştir bide kuyruğunda 2 ana tüy bir parmak olmalı (buda standart değil ama bir gösterge olarak alabilirsin). yavruları alma konusunda dikkatli davran çünkü senin anne baba kuşların karakterinş bilmiyosun bir kaç sefer yavru büyütünce seninkilerin tavrını anlarsın artık , başıma tatsız bir olay geldi bende 4çift ürer durumda ama ilk çiftimin dişisi tekrar yumurtladığında yavrular hala yuvadaydı ve 2 yavrulama döneminde 2+3 toplam 5 yavruyu annesi malesef yumurtadan kıskanıp öldürdü , yavrular tüylendikten sonra senin çiftin karakterini anlaman için çok iyi gözlem yapmalısın belkide seninkiler yavrulara hiç bir şey yapmaz (yumurtayla birlikte yuvada yatan çiftimde var) bol yavru alman dileklerinle