Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

sesleri

arkadaşlar ben birisinden duydum kapluşlar acıktıkları zaman ses çıkartıyorlarmış bu doğru mu sizin de düşüncelerinizi almak istyorum.

Böyle birşey söz konusu değil , atmasyon bir yorum yapılmış.
Kaplumbağaların ses çıkartma özelliği yok ama nefes alırken eğer içerde salgı oluşmuşsa içeri giren çıkan havanın zorlanması nedeniyle bazen istemeden ses çıkar. Tiz çıkan bu ses eğer süreklilik gösteriyorsa kötü birşeylerin öncü belirtisidir. Bazende mesela korktuğu zaman kafasını hızla içeri çekebilmek için ciğerlerindeki havayı hızla dışarı boşaltır bu esnada da bir ses çıkabilir. Kabaca bir ıslık gibi düşün.
Kara kaplumbağalarının da dişiyi cinseliğe çağrı amaçlı gene hızlı hava giriş çıkış nedeniyle çıkardıkları bir ses , adeta bir serenatları var. Bunlar dediğim gibi ses tellerinden üretilmiş bildiğimİz manada ses değildir. Benim erkek kara kaplumbağam dişisine hamle yaptığı altlı üstlü pozisyona geldikleri zaman ağzını kocaman açtığı için kuş gibi öter mesela. Başka hiç bir zaman bu sesi çıkarmaz.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yalnız şöyle birşey oluyor. Diyelim o akşam yemlemeyi unuttunuz akvaryumu, önlerinden geçmeye görün hemen hatırlatıveriyorlar. çapa çupa su yüzeyinde dolaşıp su sıçratıyorlar. Ha tabi birde arada bir tangır tungur cama çarpma işleri var. Bu tip sesler evde rahatsızlık sebebi olabilir.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mesajımı tekrar okuyunca yanlış bir anlama olabileceğini hissettim.
Atmasyon yorum derken nazz0 ı kastetmiyordum , bir ses duyup bunu nazz0 a o şekilde yorumlayan kişiyi kastetmiştim.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet bazen sanki birşey yapmışçasına çırpınıyorlar suda bayada ses çıkarıyor ve cama yapışarak tırnaklaya tırnaklaya yüzüyorlar bunun sebebi sadece yem istedikleri için mi?

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya bnm kaplumbgam kükrer gibi garip bi ses cıkarıyo arada şimdiye kadar 2 kez duydum bu sesi cıkarıdını bi sorun olabilirmi :S

img

canoman112

16 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ne tur kaplumbagalardan bahsettiginize bagli ben dalyanda buyuk nil kaplumbagalarini gormustum ve yemek uzatinca cok korkunc bir ses cikartiyorlardi bayagi korkmustum :) ama kirmizi yanaklilarin nefes darligi haicinde bir ses cikardiklarini duymadim.

img

nilgunozyer

16 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ