Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Kuşum Yumurtluyor yavruları donarmı?
benim kuşum 23.01.09 tarihinden beri 2 yumurta yaptı, oda sıcaklığı 13 14 derece,eve geldiğimde 21 derece oluyor peki yavrular çıktığında donma ihtimali varmı??:( ve kuşları pek yalnız bırakmamak gerekiyormuş eşimle ben çalışıyoruz mecburen yalnız kalıyorlar. Bu kuşları biz 1 buçuk hafta önce aldık bizden çok korkuyorlar ne yapmam lazım? biz herzaman üstünü kapatıyoruz ozaman korkmuyorlar vede şu anda ikiside İhsal nasıl iyileştire bilirim??
ishal için ilaçlar al üzerlerini örtmeyinki size alışsınlar yumurtalara gelince yeni oldukları için sanırım bakmazlar ama siz yemini suyunu mamasını muhakkak verin suyunu 2 günde bir tazeleyiniz yesillik vermeyiniz ishala sebep olur..
saygı değer ayliz eğer ishalse size şu pratik biligiyi vereyim.bir avuc pirinci bir tencereye koyun üzerine su.sonra biraz kaynatın.su kaynadığı zaman renk değiştirecek bulanık ayran kadar olmasada o renge yakın bir renk alınca ateşi söndürün ve o suyu alıp bi kaba soğudukdan sonra kuşların suluklarına koyun içsinler inşallah 2 gün içinde kesin geçer.bide pasha arkadaşin dedği gibi yeşilliği kesin.herkese saygılar
merhaba Arifhaslak şu anda kuşumun tam 4 tane yumurtası var. dişi yuvadan hiç çıkmıyor erkek dışarda nöbet tutuyor, bence yavrular çıkacak 9 gün kaldı bugün bakmam lazım belki bir yumurta daha yapmıştır:)) çok mutluyum. Bu arada İshali değiller artık.
yuurtaların 18. gününü tamamladıklarında cıkacaktır. od sıcklığı yeterli olacaktır donmazlar. ishal icin ekmek ici verilebilir yesilligi kesmeni tavsiye ederim. kafesin dip tablasının sürekli kuru kalmasına özen göstermelisin yumurtaların bulundugu yuvayı acıp bakmamalısın. kafesin üzerini örtmezsen ortama uyum süreleri kısalır...
tüm arkadaşların dedikleri doğrudur , hakkaten üstlerini örtmeki evde siz yoksanız bile evi tanısınlar , hakkaten sularını kaynamış çeşme suyu veya hazır su(ilk seçenek budur şebeke suyu temiz bile olsa ağır metal varlığı yok sayılamaz)kullanarak en geç 2 günde bir değiştir. yuva içinde talaş yoksa çok az bir miktar talaş koyki yavrucaklar çıktığında kire bulanmasınlar(unutmaki kaka bulaşı tüm hayvanları yavru-erişkin ayırt etmeden hasta eder) acizane tavsiyemde kuşlarınızladaha fazla vakirt geçirin, umarım yavrularınıza kavuşursunuz , ama yumurtalardan yavru çıkmasa bile sakın arkadaşım yılmayın ben 2 sene yavru için çoook booş yumurta bekledim sonunda maşallahlık beni mutlu eden üretime kavuştum hepside deneyimli arkadaşların önerileri ile oldu , eğlenceli sevecen yavrular dileği ile
Yumurtalar kırıldı:((((
nası yani?
son cevabımdan hemen sonra kırılan yumurtaları fark etmişsin ayliz arkadaşım sakın yılma oı kuşlardan mutlaka yavru alırsın sen aynı stil yemini suyunu eksik etme daha önceki mesajımda dediğim gibiben 2 sene uğraştım şimdi üreyen genç verimli 4 çiftim var sakın 2 seneden etkilenme ben biraz burnumun dikine gittim bildiğimden yanılmadım ondan 2 sene , sen bir dahaki yumurtalardan yavru alacaksın merak etme