Evet mecburiyetten soğukta bakıcam. Arkdaşlar cevaplarınızı bekliyorum:)
kardeş bende ortalama 4 5 derece soğukda besliyorum.yeni başladım bu yerde yaklaşik 50 çif kuşum var.bakalım yavru alıcazmı. bence olur çünkü kuşlar nasıl alışirsa ortama öle gidiyo istanbulda beykoz ve belgradormanları taraflarında duyduğma evden kaçan muhabetler ağaçlarda kolni kurmüşlar ve yaşiyolarmiş(miilliyet yada hürriyetin bi pazar ekinde okumuşdum) dişarda yaşadıklarına göre 3 5 derecedede yaşarlar önemli olan rüzgar almamasi.herkese saygılar
İlhan bey Teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacaktı. Petshoptan kuş alırken, kuşu elime alıp ısırıp ısırmadığa baksam bişey farkeder mi (ilerisi için). Bakmak istememin sebebi, ilerde bana daha iyi alışacak kuşu, ısırmayan evcil kuşu seçmek istiyorum.
Petshopçular kuşu elime alıp bakmama izin verirler mi?
Okutkan merhaba. Benimde yaklaşık 30 çift muhabbet kuşum, 40 çiftte kanaryam var. Kuşları beslediğim ortamın sıcaklığı 8 derece civarında. Bu ortamın sıcaklığını termostatlı ısıtıcı ile sağlıyorum senin için de tavsiyem budur. İmkan yok ise kuşların sağlığı açısından yem ve mama bakımının ön plana çıkması gerekiyor. Aksi takdirde ilk önce zayıf düşen kuşlar gün içinde sürekli olarak uyuklama vaziyetinde olacaklar, kurtarılamazlar ise zamanla kuşlarını kaybetme olasılığın da olacaktır. Kuşlar soğuğa alışmışlarsa ve kayıp yaşamıyorsan bu daha da iyi. Çünkü kuşların son derece sağlıklılar ve üretime çok uygunlar...
Pasha bey teşekkür ederim.
Cvaplarınızı bekliyorum. Bi sorum daha olacaktı. Muhabbet kuşlarının en çok sevdiği yem vs hangisidir?
Kuru yem olarak ak darı(yüzde 60),sade kanarya yemi(yüzde 30) ve soyulmuş yulaf (yüzde 10) oranında verirsen yeterli olacaktır. Ayrıca üretime sokmadan önce hergün düzenli olarak mama vermelisin. Bu mamayı da haşlanmış yumurta(protein desteği), rendelenmiş havuç(vitamin desteği), beypazarı kurusu(yağ ve karbonhidrat desteği)nu blender`da çekerek, probiyotik olarak diazem 256 toz ve CEDE markalı hazır kuru mama(karbonhidrat,yağ,protein ve sindiim sistemini destekleyici b1,b6 ve b12 vitaminlerini içerir)yı karıştırarak bu harmanı çok ıslak veya çok kuru olmayacak şekilde nemli olarak verirsen maksimum verim alırsın. Mamanın içine etimek, irmik vs besin değeri olarak hiçbir anlam ifade etmeyen gıdalar verirsen yavruların ishal olma oranını artırmış olursun. Yukarıdaki mama tarifine üretim dönemlerinde filizlendirilmiş buğday taneleri de ekleyebilirsin. Bu da özellikle erkek kuşların üretim aşamasında E vitamini ihtiyacını karşılayacaktır.
NOT:HER GRUP KUŞUN HOŞLANDIĞI GIDALAR FARKLILIKLAR GÖSTEREBİLİR. HAZIRLADIĞIN MAMANIN İÇİNDE KUŞLARIN YEMEDİĞİ GIDALAR OLABİLİR. BU GIDALARI MAMANIN İÇİNDEN ÇIKARARAK KUŞLARIN İÇİN DAHA LEZZETLİ BİR MAMA HAZIRLARSIN.:) BUNUN TERSİDE DOĞRUDUR.(SEVDİKLERİ BESİNLERİ MAMAYA EKLEYEBİLİRSİN.)
sayın okutkan bey kuşları eline alırsan uysal olup olmadıkları kanımca pek anlaşilmaz.ancak ısırıp ısırmama konusu yavru kuşların cinseyetleri hakkında bilgi verir.eğer yavru kuş ısırma eğilimliyse muhtemelen dişidir.aklınızda bulunsun.ayrıca mermer tozuda korsanız mamalıklarına çok faydasını görürsünüz.saygılar herkese
sevgili okutan bey kuşların ısırıp ısırmamasi evcil olup olmama konusunda bir bilgi vermez.ancak yavru kuşların cinsiyeti hakkında bilgi verir.şöleki elinize adığınız yavru kuş eğer ısırma eğilimliyse muhtemelen dişidir.ayrıca kuşlarınıza mermer toz verirseniz yani kumluklarına mermer tozu koyarsınız çok faydasını görürsünüz. herkese saygılar
ben kaloriferin yanına koyuyorum.. hassas kuşlardır üşütmemeye çalış.. :)