Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

3ocak2009

selam kuşum 5. yumurtasını 3 ocakta yaptı.üzerinden 18 gün sayınca normalde ayın 21 inde yumurtadan yavru çıkması lazım.ayın 26 sı oldu daha ses seda yok yumurtalardan birini de kırmış,fakat halen yumurtalarına yatıyor.acaba dolu çıkma ihtimali var mı?müdahale edeyim mi?yoksa kendisinin yumurtalarını kırıp yemesini mi bekleyim.napayım?

img

mrtflz

16 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

günü geçen yumurtalar boş sanırım.Tam gününde yavru çıkmadıysa kendin açabilirdin ymurtayı kıramamış olabilir. Yani eğer öylyse şuan ölmüştür . günü geçen yumurtaları al gene bi içine bak istersen ama diğerlerini bırak.Kolay gelsin:(

iide halen yumurtaya yatıyor dişi ve erkek.kuşlar boş olan yumurtaya yatar mı? genelde boş olan yumurtalarını kırarlar diye biliyorum.1 hafta kadar bekleyim diyorum ben yine her ihtimale karşı.

img

mrtflz

16 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dişiyi kızdırmadan yumurtaları teker teker al ve sırayla üzerilerine feneri tut eğer içinde leke görürsen yumurta döllenmiştir. leke göremezsen yumurtayı yuvadan alabilirsin

img

serennur

16 yıl 5 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yumurtalar artıkbüyük olaslıkla hepsi bozulmuş,bunun nedenleri ürkmüşolabilmeleri,soğukolması ortamın,yada genetik kuşlarda sorun varsa ondan dolayıda boşyumurtalarolabilir.yumurtaları atabilirsin artık yuvayı bisüre takma dinlensinkuşlar bi 10 günsonra takabilirsin tekrar.

img

ozzo

17 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ