Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
taş - çene - yara = sorunlar yine başladı
merhabalar.Bende sorunlar olmuyo olmuyo en sonunda üst üste geliyo.Benim çimenle çamur un güneşlenme taşı var.Vu bayağı bi girintili çıkıntılı sivri bir yeri yok ama yinede dediğim gibi.Ve bi kaç hafta önce çamur un çenesinde yara gördüm morarmış bi çizik taştan mı başka bişeyden mi bilemiyorum.Sonra Çimen in de aynı yerde yine bi çizik gördüm.Bekledim bekledim ama malesef yaraları olduğu gibi duruyor.Sadece büyük biraz iyileşti.Panik yapmamı gerektircek bi durum yok bence ama yinede sorayım dedim taşı kaldırsam mı acaba ama çok seviyolar o taşı hem başka meşgaleleride yok...:(
KAbuklarının alt tarafını da bir kontro leder misin. Bazen kabukları onların kafalarını içeri çektiklerinde zarar görmesine yol açacak şekilde gelişebiliyor. Birbirlerine tırnnakları ile de zarar vermiş olabilirler. Biraz gözlemedn karar verme istersen.
kabuklarının alt tarafına baktım zarar verecek herhangi bir etken göremedim.Tırnaklamış olabilirler zaten başta bende böyle düşünmüştüm ama herikisinin de çenesi çizildi diye taştan olabilir diyorum.