Muhabbet Kuşları

Yeni bir kuş aldım.Bir kaç sorum var
25.01.2009 tarihinde bir muhabbet kuşu aldım.alırken adama kuşu sevebilmek istediğimi ve onun beni ısarmamasını söyledim satıcı bana o zaman 1 adet kuş alacaksın ve onu eğiteceksin,onunla arkadaşı yerine sen konuşcaksın o zaman sana zamanla alışır dedi.bende buna güvenerek bir kuş aldım.öncelikle bu yaprığım şeyde bir sakınca var mı?.bir sorum daha var, ben elime biraz yem alıp kuşun kafesine soktum bekledim bekledim kuş yemedi olumsuz hareketler gösterdi.bende ona 1-2 gğn yemek vermedim nasıl olsa acıkınca bana itaat eder dedim.bundada bir sakınca var mı?ve kuşa nasıl darvanmalıyım.beni sevmesini nasıl sağlıyabilirim.şimdiden tşkkrlr....

kuşu aç bırakarak çözüm üretemezsin biraz ilgi göstermen lazım ve aldıgın kuşun erkek olması gerekiyor erkek bir muhabbet kuşu her zaman daha rahat alışır onu arada bir kafesinden salıp bol bol konusup zaman geçirmen lazım yaklasık 2 3 ay sonra sana iyice alışacaktır ve senle oynamaya başlayacaktır... İlgi alakana göre 4 5 ay sonra konusmasıda mümkün

Kuşunu daha yeni almışsın.Böyle davranması çok normal.Onu yem vermemekle eğitemezsin.Bu onu sana karşı daha da agrasifleştirir ve onun güvenini kazanamazsın.Aksine ona sevdiği yiyeceklerden verirsen elini tanır ve senden korkmaz

kuşumu ne zaman kafesten çıkarmaya başlamalı adam bana 10 gün sonra demişti doğru mu? bi de kuşum bezen normal ötüşünün dışında acayip bi şekilde bağrıyo sizce de oluyo mu? ve de buy bağırma sinirlendiklerini mi gösterir?

size sunu soyle yapin dogrussu bu demek yerine kendim denedigim ve sonuc aldigim yontemi anlatayim. Yavru bir ingiliz aldim 1 hafta yem su disinda kafese yanasmadim ayni odaya koydum 1 hafta sonra aksama kadar ac biraktim aksam avucuma yem koydum kusum elime geldi 2 yildir bende su anda evcil ve konusuyor. Kusu ac birakmaktan daha iyi bir yontem var ise onu denemeni tavsiye ederim. Cok pisman olmustum.

kardeş sakın böyle birşey yapma hem muhabbet kuşunun ne zaman yiyip ne zaman yemediği belli olmuyor bi kere böyle yapmaya devam edersen kuş ölür benim ölmüştü çünkü

kus ac bırakılır mı . sakınca var mı diyor ya . deli oldm smdi

Yanıtlamak için giriş yapın