Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Üretimde verim için Salmamı yoksa Kafesmi?
Arkadaşlar Üretim için hangi yöntemi kullanmalıyım? Herkesin farklı fikirleri var saygı duyuyorum ama ben hala karar veremedim.En mantıklı ve verimli olan hangisidir.Sıkıntıları nelerdir iyi yanları nelerdir bilmek istiyorum.Saygılarımla cevaplarınızı bekliyorum.
Salma her zaman sakıncalı ve sakatlanma ölüm gibi olayları doğurmaktadır.. Erkekler dişiler için kavga ederler ve ölümler çoğalır bence en iyisi kafeslerde üretimdirki her üretimci bunu yapıyor here çiftle ilgilenip yavrularını ve kendilerini daha iyi izleyebilirsiniz.. Kesinlikle Takımlar halinde kafes üretimini tavsiye ederim...
Salmada kuşlar eşlerini kendileri seçme imkanı buldukları için daha verimlidir.Fakat amacın verimliliğin fazla olması değilse kesinlikle kafes üretimini seçmelisin.En azından yavruların bakmını daha iyi yapabilirsin
kafes ortamı daha ii takip etmene neden olur.salmada hangikuşun ne renk hangi kuşun ortalamakaçyavruverdiği pek bilinmez,salmada kuşlar birbirini kıskanıp başka yuvalarıda yerlebir edebiliyor.
Selam arkadaşlar bu konuda kafam hayli karışık ben ilk olarak bana önerilen salma sistemini deneyeceğim olmazsa o zaman kafes sistemine dönerim.Şu bir gerçekki herbirinizin fikirlerine ulaşarak ortak doğruları bulma şansına sahip oluyorum.Hepinize teşekkür ederim.
salmada hijyene çok dikkat etmelisiniz...çünkü temiz olmayan salmalarda birçok virüs hızla üreyip bütün kuşlara aynı hızla bulaşabilir...ayrıca sağlıksız genetik gelişim olabilir..bence salmada kuşlar dinlendirilmeli ama üretim kafeste olmalıdır...kuşlar salmada daha çabuk kızışırlar...ama kafeslerde daha sağlıklı ürerler çünkü kontrol sizin elinizde olur her açıdan ...
kesinlikle kafeste daha iyi sonuç alırsın...
üretmek istiyorsan kefes daha iyi olur
Her yiğidin bir yoğurt yeme tarzı vardır atasozunden sonra 10 üreticiye sor 5 i kafes 5 i salma der ikiside doğrudur işi bildikten sonra yalnzı kafesin artıları daha coktur burda yazılanların hepsi doğru salam öneren arkadaşımızın dediği gibi salma da kuşlar birbirini özgürce secer bu da doğru ancak kafes üretimi her zaman dah aiyidir salmada hangisi calışıyor hangisi calışmıyor hangi yavru öldürüyor hangisi yumurta yı dışarı atıyor takip etmek imkansız dır secele veya istatistislik tutmak imkansız yani benim tavsiyem yavrudan eşe atılacaksa salma ya atılır kuşlar burda eşleşenleri takip edip onları kafes almak bu işin en doğrusudur bunu istersen 10 değil 110 üreticiye sor aynı cevabı verecektir. dip not: calışmayan işi bitmiş kuşlar salmaya atılırki belki bir şey olur diye
üretim işine yeni girecek arkdaşlarla tavsiyemdir isteyen üreticiler msn mi ekleyebilri elimden geleni yapabilrim msn : [email protected]