Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Güneşlenme taşı
Arkadaşlar bugün Pendikde çok güzel bir taş gördüm yokuşlu felan kayalı yosunlu üzerinde minik minik çiçekler var çok güzel ama 50 lira sizce alıyımmı yoksa çokmu pahalı.
Bana göre çok pahalı , arazi modeli gibi birşey herhalde ama kişiye göre değişebilir. Uygun taşlar bularak sende para harcamadan çok pratik ve kullanışlı bir kuru bölge yapabilirsin.
Evet arazili gibi süper birşeydi hayran kaldım banada tuzlu geldi 20 lira felan dese hemen alıcaktım.Sizce güneşlenme yeri camdan olmadı yoksa taşdanmı?
Kuru bölge camdan platform şeklinde olur ama camın üstü boş bırakılırsa üstünde kalamaz, kayarlar. Camın üst kısmı ince yassı taşlar döşenerek kaplanabilir, tabi akvrayum silikonuyla iyice yapıştırarak; taşlar camdan kurtulup akvaryumun tabanını çatlatmamasını garantiye alın. Yapay çim, kaymaz zeminle de camın üstünü kaplayabiliyorlar ama bilmiyorum küflenme, kaplumbağalara tarafından parçalanma sorunu olabiliyor, görüntü olarak da taşla kaplamak daha hoş.
Elinden gelen arkadaşlar kayalık görünümlü arka fon ve uzantısı kuru bölge olacak şekilde çalışmalar yapıyorlar ki bu en hoş ve doğal görünen tasarım bence. Merak eden yaratıcı ve becerikli arkadaşlar akvaryum "arka fon" yazarak internetten araştırabilirler.