Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
büyüklerimden yardım bekliyorum...
bnm bi çift kuşum var erkek bende 4 senedir var ama dişiyi alalı 1 hafta oldu.dişinin ceresi kahve ve çok iyi anlaşıyolar hiç kavga etmiyolar birbirlerini besliyolar çpüşüyolar.erkek kur yapıo ama ne kadar süre beklemeliyim çifleşmeleri için. yani ne zaman yavruları elime alırım:D:D
erkek kuşun çok istekli olması normal hemen eş olabilirler yuva takmalısın hemen kısa zamanda alışıp yumurtlar dişi,sakin bi ortam ii onlar için
yuva asmadan eşleşmezler, yuvan varsa asılmış halde o zaman beklemekten başka caren yok. bu işler biraz sabır işi bunu hiç bir zaman unutma. sabır ederkende kuşlarını iyi beslemeyi unutma mama ve vitamin ve huzurlu bir orrtam sağla:D ok
teşekkür ederim. inş. dediğiniz gibi olur
mama derken nasıl bi bişey
arkadaşlarında söylediği gibi kesinlikle yuvayı takmalısın.çünkü kuşlar yuva yapabilceği biryeri garantiledikden sonra eşleşirler.geleceği düşünürler yani.ondan sonrada fazla rahatsız etmeyeceksin.düzünli ve temiz bakacaksın.eşleştikden 1,5 ay sonra göreceksin ki kafesin içinde büyük büyük kuşlar var...
arkadaşlar benım 1 tane dişi muhabbet kuşum var ben bunu alırken adam bana erkek demışdı ama dişi çıktı neyse şimdi yumurtlamaya başladı. bir erkek alıp çiftleştirsem bir sakıncası olurmu ve en az 6 kere yumurtladı bir hastalığa neden olurmu???
sen gereken ortamı hazırlamıssın bundn sonrsı kuslarına kalmıs. kesin bi tarih vermek zor ama birbirlerine bu derece kur yapan kuslar 15-20 icinde ciftlesip 30 güne kadar yuurtlarlar. insallah senin kusların icin de isler yolunda gider...
kusunu bi kuscuya götürüp bi es sectirebilirsin bi sakıncası olmaz. 5-6 kez yumurtlamakla bisi olmaz. yumurtalarına arasındaki süre cok kısa olurs YUMURTa FELCİ dedigimiz disi kusların ayaklarının tutmaması hastalığıyla karsılasabilirsin. kalsiyum takviyesi ve yumurtalar arası süreyi uzatmakla çözümlenebilir...
bütün dişi kuşlar kesin yumurtlarmı?yani kısırlastırılmıs olabilirmi.mesela rastgele bi yerden alınan kuşda yumurta yapabilirmi