Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Canlı Bitki ??

Herkese selamlar... Kapluşumun malikanesi ev taşınması esnasında çatladığından dolayı yeni bir malikane (villa desem daha uygun olur :) ) yaptırdım ve eski yanlışlıkları yapmamak için bilgileri gözden geçiriyorum. Akvaryumun dibindeki kumu koymayacağım, filitrem küçük olduğu için pislik birikmesi ve ola ki aç kalır da kumları mideye indirip hasta olmasın diye çıkartıcam. Kuru bölge`nin altına saklanıyor korktuğunda. Kendini daha emniyette hissetmesi için kuru bölgenin altında saklandığı yere bitkiler koymak istiyorum. "milifilyum" denen bir bitkiyi daha uygun gördüm ama sizlerin değerli bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. saklandığı yere plastik bitkiler mi koyayım yoksa canlı bitkiler mi?? Eğer canlı bitki koy diyorsanız ne tür bitkiler koymam gerek? Bitkileri ufak taşlara sıkıştırsam olur mu? Nsaıl bir düzenleme yapmalıyım? Sevgiler saygılar...

img

kerkerecardon

17 yıl 4 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kum koymamak akıllıca- pisliği ile uğraşmak çok zahmetli olur. Canlı bitki kesinlikle koymayın.. Hem anında mideye indirecektir. İndirmese de dibini eşeleyerek durmadan yerinden sökecektir. Plastik bitki olabilir. Filtreyi de güçlü bir dış filtre ile değiştirirseniz "tadından yenmez" ... Kolay gelsin.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aynı anda 2 filtre kullanılabilir. Güçlü akıntı problemi olursa bir şekilde çözülür debi ayarlı yada sadece ağız kısmı dönen filreler var. Filtrelerin akıntılarını pislikleri akvaryumun tek bir köşesinde toplayacak şekilde ayarlamak ve oradan kolayca dip çekimi yapmak mümkün. Tabi malesef bu keratalar dipte ne görürlerse ağızlarına atıp parçalıyorlar buda işi zorlaştırıyor.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İlgi ve bilgileriniz için çok teşekkürler :)

img

kerkerecardon

17 yıl 4 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ