Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Guine pig = kobay = CAVİA

Sevgili arkadaşlar, sevimli evcilimize Guine Pig (=Gine domuzu) ya da Kobay deyecegimize, neden tüm dünya gibi biz de artık CAVİA demiyoruz?

Nedenmi? Evinde domuz beslemeyi kim ister? Halbuki bu tatlı evcilimizin domuzlarla hiç ama hiç alakası yok. En yakın akrabası, bizim de Güney ve Güneydoğuda yaşıyan Oklu Kirpi`dir, yani domuzla ne alaka. Adı nerden mı geliyor? Bi zamanlar yelkenlileri ile Amerika`ya yolculuk eden gemiciler, giderken erzak olarak canlı domuz götürürlermiş. Dönüşte de Amerika kıtalarında domuz bulunmadığı için onun yerine Cavia alırlarmış. Zaten Cavialar esli İnkalarda hem et olarak hem de kurnab etmek için evcil olarak beslenirmiş. Yani Guine Pig ondan gelmedir. Kobay deyince de ne gibi cağırışımlar oluyor? Laboratuvar=deney=beyaz fare....ki bunlar da bence çok sevimsiz cağırışımlar.

O halde neden biz de yavaş yavaş alışalım CAVİA demeye, olmaz mı? Çiftliğimizde her çeşit, her renk, kısa tüylü, uzun tüylü, rozet vs CAVİA bulunmaktadır.

www.verakaya.com

İrtibat: msg: [email protected]

img

corixa

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben Adana`da yaşıyorum bir yada bir çift cavia beslemek istiyorum.Hemster ve gonzales besledim.Fiyat ve ulaştırma hakkında bilgi almak istyiyorum. [email protected]

img

zoologalp

17 yıl 5 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili zoolog, ulaşım gerçekten sorun, çunku Bursaya 1 saat uzaklıktayım, yanı eğer siz ordan belli bir otobüs ayarlayabilirseniz belkı bir care buluruz. Kargo biliyorsunuz hiç almaz. Messengerden görüş[email protected]

img

corixa

ÖZEL MESAJ

O kadar da masum ki..ısırması hiç olmaz

img

corixa

ÖZEL MESAJ