Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
USTALAR LÜTFEN YARDIM EDİN!!!
DEĞERLİ ARKADAŞLAR BEN YAKLAŞIK 3 AY ÖNCE EŞ MUHABBET ALDIM.ÖPÜŞTÜKLERİNİDE GÖRDÜM,FAKAT KAFESTE DİŞİ DAHA BASKIN ERKEĞİ BAZEN YANINDAN İTEKLİYOR,ERKEK YEM YERKEN KOVALIYOR,İKİSİDE 2 YAŞIN DA, YUVALIK TAKIYORUM YUVAYA GİRMİYORLAR.ALDIĞIM ARKADAŞ DAHA ÖNCE YAVRU ALMIŞ.NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ.TEŞEKKÜRLER...
:) bu sıkca karşılanan bi sorun :D kuşların birbiriyle uyumlu bi çift değildir.. tıpkı insanlar gibi.. mesela siz yolda gördüğünüzz biriyle evelenemezsiniz demi:D kuşlarda öyle.. anlaşmaları gerekiyor önce.. bence dişi kuşunu değiştirmelisin :) anlaşamıolarsa
erkek kusunla disi kusunu bi haftalığına birbirlerinden ayırcaksın. disi kusun baskın olduğuna göre erkek kusun bu kafeste kalacak disi kusunu baska bir kafese alacaksın. bir hafta boyunca birbirlerini görebilecekleri sekilde iki kafes aynı ortamda kalacak erkek kus kafesi sahiplendikten sonra disi kusunu da bu kafese alınca problemin cözülecektir...
gokhankuscu84 arkadaşım dediğinizi yaptım.kuşları ayırdım.
ayaz_dilber arkadaşım, kuşları bir hafta süreyle ayırdım,bakalım ne olacak eğer yine kavga ederlerse dişiyi değiştirecem.
ben öyle yapamdım dişiyi yuvada erkeyi bir saat süreyle k kafes dışıda uçmasına izin verdim sonuç malüm birbirlerini özlemişler bu çift kuşlardan eğer yavru almısa arkadaşınız genelde dölenme dönemlerinde olmadığı zaman yanına yaklaştırmazbit hafta süre çok bece ben hala yavru almaktayım kuşlarımdan genede siz bilirsiniz tşkürler
bence gökhankuscuyu dinle hemen eş bozmak hiç doğru bi davranış deildir. hep karşılaşılan problemlerden bu. eğer daha önce yavru vermişse bu çift yine yavru verecektir yer problemi yaşıyorlar dişi bu nedenle huzursuz ve yerine alışma sürecinde hiç bişeyden hoşnut olmaz erkeğinden bile. o nedenle ayırıp tekrar birleştirmen çok mantıklı bi durum. işe yarıyacağından eminim. ama yuvayı sök şimdiden. birleştirdiğinde yuvada olmasın sonradan tak yuvayı. o zamana kadar da güzel besle mama falan takviye yap. yavru alınamıycak kuş yoktur diyebilirim. eşlerini beğenselerde beğenmeselerde zoraki evli kalabilirler maksat yuva yıkılmasın demi;) sabretmeden hiç bişey olmas:D
TEŞEKKÜRLER...
benimde erkeğim yem yerken dişi onu kovalıyordu bende 1 hafta ayırdım ama yan yana getirdiğimde dişi daha sinirlenmiş şekildeydi daha sonra dişiyi geri götürüp değiştirdim şu an 5 aylık yeni bir dişim var elede geliyor