Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Vitamin
arkadaslar annem e yem al demistim bide sera raffy vital o gitmis yem almıs vital yerine cok garip bir markanın spell turtle diyebişey almıs üstünde kabuk sertlerstirici yazıo kabukları daha sert olur enfeksiyon hastalıklarını önler ve tedavi ederkablumbağanız canlı, hareketli , neşeli olurlar stresi önler iştahsızlığı ve kansızlığı giderir içini açıyorum bakıyım içinden bir prospektüs cıktı bakalım ; medical vitamin alan kalumbağalar canlı hareketli neşeli olurlar dış etkenlerle oluşabilecek stresi önler,iştahsızlığıhalsizliği yok eder kabuğun yumusamasını ve goz sısmesini onler renkleri daha canlı yaparenfeksyon hastalıklarından korur ve enfeksyon oluştuğunda tedavisine yardımcı olur KULLANIM SEKLI:kaplumbağanın günlü canlı yada kuru yemine vitaminden 4-5 damla damlatıp yem vitamini iyice emditken sonra kaplumbağaya verilmelidir. Hastalık halinde doz 3-4 katına cıkarılmalıdır yazıyor sizce kullanmalı mıyım? anladığım kadarıla bu kabuk sertlestirici heralde doğrumu??
kabuk sertlestiriciler kabuğa sürülür ki kullanılması tavsiye edilmez.Bu aldığın yeme emdirerek kullanılacağına göre kabuk sertleştirici değil vitamin fakat spell turtle pek ismi duyulmamış bir marka.Vitamin için hemen gözle görülen bir fark olmadığı için pahalı olan, marka olan iyidir anlayışı ile sera reptilin tavsiye edilir.Eğer için rahat etmeyecekse spell turtle kullanmak yerine onu üzerine biraz para vererek sera reptilin ile değiştirebilirsin.
Evet evet, en sonunda bu "kabuk sertleştirici" isminin cazibesini birileri keşfetmiş :), vitamin aslında, görmüştüm ben de, kabuğa sürülen kabuk sertleştirici diye satılan şeyler iyi değil, ama bunda bir problem yok, D3 de içeriyorsa haliyle kabuk için faydalı, içeriği ne acaba yazabilir misiniz?
Prospektüste şu şu diye yazsa bile içeriğinde ne olduğunu bilemiyoruz. Özellikle çin mallarının nasıl zararlı olduğu ortaya çıktı. Bebek masalarında yada oyuncaklarında bile zehirli boya kullanıyorlar. Güvenilir ve kontrolu olan markalardan ayrılmamak lazım.