Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
yumurtam var
selam arkadaşlar, ben salma kafeste üretime başladım.kafesimde tam 10 çift kuşum var.bunlardan 2 çiftimde de yumurta var.acaba yavrularım çıktığıktan sonra anne ve babalarını ayırmam gerekirmi,yoksa yavrularını beraber büyütebilirler mi?bu arada çiftleşmeyede devam ediyorlar.
yok ayırmana gerek yok benimde evimde 1 çift kuşum var... 6 tane yavruları var anne baba onları çok kolay besler.. :) ayırmana gerek yok yani hadi hayırlı uğurlu olsun:)
dişi elbette besler yalnız erkek yumurtaları olurda kıskanırsa kavga başlar böylece erkeği ayırabilirsin dişi yumurtalara yatmazsada onu bilmiyorum. ama dişi tek başına yavryuları vbesleyebilir.
hiçbir eşi ayırmabirbirinden yavruları bereber besliyorlar çift olarak,devam etsinler daha ii sen yem ve sularını dzenli ver ve ayrıca haftada yada3 kez haşlanmış yumurtayla irmik karıştırıp mama şeklinde vermelisin yavrular yumurtadan çıktıktan sonra .
sağolun arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için
cift olarak kafeste beslesen ve disi kusunun yumurtlayacağı baska kafes olmasa ayırman gerekir ama slmada erkek ve disi kuslar ayırılmaz. ama herzaman icin kus sayısından fazla bos yuvan olsun..