Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

yardım

arkşlar kuşumun altındda 5 tane yumuerta var ama yumurtaları el alıp içinin boş olup olmadgına bakmadım bakarsam dişi kuş yumurtaları kırarmı sizce

img

eagle3

16 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sakın bööle bisey yapma. son yumurtayı yumurtladığı günden itibaren 18 gün gecmisse bos oldugunu düsünebilirsin...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sagol kardeş ama bazı arkşlar yumurtanın boş olup olmadıgına bakıyorlar bnde ondan sormuştumm

img

eagle3

ÖZEL MESAJ

kimi kuslar yumurtasını eline alsan bileyeniden yumurtay yatarlar kimi kuslar da yuvanın kapağını bile acsan bi daha yatmaz yumurtyı bozarlar. senin kusunun karakteristik özelliklerini bilmedigimiz icin tedbirli davranmakta fayda var...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bakmaya degmez ben o riski göze alamam zaten ilk yumurtanın çıkmasına 3 gün kaldıı bu kadar bekledik biraz daha bekleyimm boşsa çıkmaz zaten

img

eagle3

ÖZEL MESAJ

slm arkadaşım gökhan kardeşimizin söylediğine aynen katılıyorum üstüne yatacağından emin olmadığın çiftin yumurtalarına mümkün olduğunca el vurmamalısın.son mesajında ilk yumurtaya 3gün kaldı demişin ama benim sana tavsiyem 3gün sonra çıkacak olan yumurta çıkmasa dahi yumurtaları atmaya kalkmamalısın çünkü senin hesabın yanlış olabilir ve diğerleri dolu olsa bile dişinin yumurtaları kırmasına neden olabilirsin onun için ilk yumurta çıkmasa bile bir 3-4 gün daha beklemeni tavsiye ederim aksi takdirde bu kadar emek ve beklemek boşa gidecektir ayrıca dişi kuş huysuzlanacak olursa uzun bir süre için tekrar yumurtlamaya bilir.umarım yumurtalar doludur ve yavru mubişlerin sağlıklı bir şekilde büyür .

img

kartalkaya

16 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

normalde bugun çkması lazımdı ama dayanadım yumrtalara baktımm ve yumurtanın biri çatlamak üzere en geç 2 gün içinde çıkar inşallah demekki ilk yumurta boş yada bn yanlış hesapladım bilmiyomm ama kuşum rahatsız olmadı yumurtalrın üstüne otuuryo tşk ederim arkşadlar yardımlarınız için

img

eagle3

ÖZEL MESAJ