Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ilk yardım yeni yavru su kaplumbağalara
arkadaşlar son 5 saatir nette arıştırıyorum yeni yavru kaplumbalarım için. 31 aralıkta hediye geldi. özellikle carretta carretaları arştırırım kıbrısta yazın sahillerde onlara yardım aktıvetelerine katılırım ama şu anki kırmızı yanaklı kaplumbalara ilk yapılması, yeme, evleri olsun su sıcaklığı hakında ne kadar bilgi alsamda pek emin değilim neyin doğru şekilde yapılmasından. bana yardım edermisiniz. anladığım kadarıyla su sıcak tutlmalı ama bir yeredede okudum ki kış uykusunda 10-15 derece soğuklukta kalabilirler eyer terbiye edilirse. ama yavruların sağlıklı büyümesi için ilk senelerini hep ılılk suda geçirmeleri iyi olurmuş. okuduğum bilgiler genç kaplumbağalar için ve benim daha çok yavrular için bilgiye ihtiyacım var. iki minik ilk gün gelidiklerinde kuru karidesleri yediler şimdi 4 gündür yemiyorlar. akşamları sularını ıltıyom ama şimdi okduğuma göre onları kış uykusundan uyandırıyorda olabilirim. onlara konuştugumda biri beni anlıyormuş gibi dinliyo ama öbürü hasta gibi içine çekilmiş şekilde deniz kabuklarından yaptığım yuvada saklanıyo. ev içinde besliyom ve odanın onlar için soğuk olduğunu tahmin ediyom. anladığıma göre satıcı yanlış bilgiler verdi. bide deniz kabuklarını bozuyorlar sonrada altında boğulacaklar diye korkuyorum. bana en kısa zamanda bilgi verirmisiniz. tabi ki araştırmaya ve veterine götürmeyide düşünüyorum. şimdiden çok teşşekkürler
SU KAPLUMBAĞALARI BİRAZ FAZLA HASSASTIR ONLARI KIŞ UYKUSUNA YATIRMAN ONLARIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLABİLİR YAVRULAR DAYANAMAZLAR YUVALARININ ÜSTÜNE FAZLA YAKLAŞTIRMADAN 60 MUMLUK VEYA DAHA DÜŞÜK AMPULTAK ISINSINLAR BÖYLECE METABOLİZMALARI KIŞ MODUNA GİRMEMİŞ OLUR BİRDE ZAMAN AYARLI PİRİZ AL SABAH 8`DEN ÖĞLENE KADAR ÇALIŞIP SANRA ELEKTRİĞİ KESSİN SULARINI HEP TEMİZ TUT VE DAMACANA SUYU KULLAN YEM OLARAKDA BAZI PET SHOPLARDA SATILIR CANLI KURTCUK VER AMA FAZLADEĞİL GELİŞİMİNİ HIZLANDIRIR
Mutlaka ayarlı ısıtıcı al , su sıcaklığını ilk günler 28 derece yap. Akvaryumda mümkün olan en fazla su hacmi sağla. Isınma lambaları , kuru bölgeleri de mutlaka olsun. Ortamları sıcak olmazsa bünyeleri yavaşlar yemezler.
Asla ortamlarını soğuk tutarak evde akvaryumda kış uykusuna yatırmaya çalışma , o tür forum yazılarına da lütfen inanma. Su içinde kapalı yuva yapma çünkü dipte sıkışır yüzeye çıkamazsa boğulur. İlk günler senden korkarlar bu normaldir.
inan senin yaşadıklarını birçok kişi yaşadı.Satıcıların yanlış bilgileri yüzünden hastalanan kaplumbagaları için birçok kişi araştırma yaptı.şimdi sana vereceğim linkler ile kaplumbağanı uzun yıllar sağlıklı büyütebilirsin.(Burdan sonrasını okumayıp direk linke tıklayabilirsin)Örneğim benim kaplumbağlarım bu sitedeki arkadaşlar sayesinde senede 10cm büyüdüler :)İşte kendini bunlara hazırla eğer kaplumbağan bu kadar büyüdüğünde hala bakabileceksen,hayatın stabil bir konumdaysa,maddi olarak sıkıntı yaratmayacaksa,seninle ilgisi sadece yem olan bir hayvandan uzun yıllar sıkılmayacaksan kaplumbaga besleyebilirsin aksi halde ona daha fazla alışmadan ver. http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=5441 http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=55710 Buda benim açtığım ilk başlık: (ne tarz sorunlarla karşılabileceğini görmen için iyi olur) http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=55432 linkler açılmazsa kopyala yapıştır işe yarar ;)
çook çok saolun arkadaşlar. şu an onları geri verdim ama geri almak şartıyla. bana hediye olarak geldiği için hazırlıksızdım. yurt dışı seyahatim var ve kimse onlara bakamaz diye mecbur kaldım. ama gerçekten çok üzüldüm verirken. gelince 6 tane birden almayı düşünüyorum. mantıklı mı bilemem :) yaa arkadaşlar ben bi az güvensiz verdim onları ama diyerlerini görmeliydiniz. içi sadece su dolu bi akvayumda satılıyorlar. en az 56 tısı çok kötü şekilde mantar olmuş ve hiç kuru alanları yok. minikler dibe batmış şekilde ve büyük olan kaplubalarda aynı suda onların üste oturmuş şekilde. çok kötü gördüm. şikayet mi etsem bilmiyorum. onları öyle görünce hepsini almayı düşündüm. belki bırakırlarsa gönüllü çalışırım ve bakarım onlara orda. kaplumbalar derneği varmı ki?!! yaa adama anlatmaya çalıştım hasta olduklarını ve olur öyle şeyler diye beni geçiştirdi.
çook çok saolun arkadaşlar. şu an onları geri verdim ama geri almak şartıyla. bana hediye olarak geldiği için hazırlıksızdım. yurt dışı seyahatim var ve kimse onlara bakamaz diye mecbur kaldım. ama gerçekten çok üzüldüm verirken. gelince 6 tane birden almayı düşünüyorum. mantıklı mı bilemem :) yaa arkadaşlar ben bi az güvensiz verdim onları ama diyerlerini görmeliydiniz. içi sadece su dolu bi akvayumda satılıyorlar. en az 56 tısı çok kötü şekilde mantar olmuş ve hiç kuru alanları yok. minikler dibe batmış şekilde ve büyük olan kaplubalarda aynı suda onların üste oturmuş şekilde. çok kötü gördüm. şikayet mi etsem bilmiyorum. onları öyle görünce hepsini almayı düşündüm. belki bırakırlarsa gönüllü çalışırım ve bakarım onlara orda. kaplumbalar derneği varmı ki?!! yaa adama anlatmaya çalıştım hasta olduklarını ve olur öyle şeyler diye beni geçiştirdi.