Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
8 yaşındaki muhabbet kuşu
Merhaba benim 8 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. Burda eş bulmaktan, yumurtalardan, yavrulardan bahsetmişsiniz. Ben hiç böyle bir şey düşünmemiştim. Çok özendim. Benim kuşun anne olması için çok mu geç kaldım? Artık yaşlı sayılır değil mi? Not: Eş bile almadım zamanında çünkü yalnız olmasını istemiştim.
evet, maalesef çok geç. yavru almak için 1-3 yaşı arası idealdir.
muhabbet kuşları sosyal yaşamayı kalabalık halde olmayı tek eşle bir ömür yaşamayı tercih eden varlıklardır.eğer bir eş almış olsaydınız ki artık çok geç ....nasıl eğlendiklerini,yavru verdiklerini sadakati ...izleme şansınız olucaktı...8yaş çok geç.ama yeni yeme düşmüş bir çift kuş alır yeterince sabreder bakımlarını itina ile yaparsanız yavru alabilir ve eş olarak nasıl mutlu yaşadıklarına şahit olabilirsiniz...muhabbet kuşları asla yalnızlığı sevmeyen türleriyle kalabalık ve birarada yaşayan sosyal ve sevgiye karşılık veren kuşlardır........
slm arkadaşlar ben yeni üyeyim benimde 8 yaşında bir dişi kuşum var ben yanına 3 ay önce erkek kuş aldım ve eşleştiler halada devam ediyorlar diş uzun zamandır yumurtalığa giriyor ve çıkyor uzun bi süredir de karnı şiş ama hala yumurtlamadı acaba bir sorun(yumurta dönmesi gibi ) varmı? cvp yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
mustafa_88_ kuşun yumurtlama zorluğu çekiyor olabilir.hemen poposuna zeytin yağı sür eğer böle bir zorluk çekiyorsa yumurtlamasını kolaylaştırır.diğer ihtimalleri daha tecrübeli arkadaşlar yazarlar.
8 yas ciftlesmek icin uygun bi yas deildir. kusun ciftlesse bile yumurtlarken, yavruları büyütürken ölüm tehlikesiyle karsı karsıy kalacaktır...
zeytin yağı sürdüm ama sürerken poposunda bir sertlik yoktu acaba yumurta oluşmamışmıdır. ve dişi ve erkek kuş yumurtalıkta beraber yatıyorlar.
benim dişi kuşum heralde yumurtlamayacak formlardan okuduğum kadarıyla dişinin yumurtlayacağı zaman burnu kahverengi, erkeğin ise koyu maviye erkekte sorun yokta dişinin burnu kahverengi değil acaba yaşlılıktan mı erkeğin yanına başka dişimi alsam nasıl olur bi bilgisi olan var mı?
dişi kuşum hiç uçmuyor ve konuşmuyor ????
8 yaş çok geç zaten yeni bir kuş alsan bile onunla kıskandığı için kavga edicektir ve o kuş çok yaşlı