Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

dip süpürgesi

Mrb kaplumbagalarımızın yasam alanlarını genıslettık ve onlar ıcın bır akvaryum yaptık yeni ev yeni ihtıyaclar dogurdu:) Acıl olarak bır dip supurgesıne ıhtıyacım var fakat sizlere danısmadan almak ıstemedım netten arastırdım pıllısı pıllısı pompalısı ...vb bır suru cesıt var.Sizce hangisini tercih etmelıyım ?

img

edanurnurdan

16 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pillisi hakkında tecrübem yok ama 8 ytl ye sallamalı bir tane almıştım. Suya sokup sallayınca içindeki sistem suyun geri akmasını engellediği için su borudan yükselip diğer uçtan aşağı akmaya başlıyor. Tek sorun ucunu balık akvaryumuna sokup sallayınca tüm balıklar camlara yapışıyor :) Bir iki denemeden sonra onuda sallamak yerine emme yöntemi ile kullanmaya başladım :) Ama kaplumbağa akvaryumunda asla hortum emmezdim doğrusu ne olur ne olmaz. Sonuçta dip süpürgeside kullansak genede ellerim de ıslanıyor çevresel bir ıslanmada oluyor.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

5-6 YTL lik bir aparat. Geniş olan ağzını akvaryuma sokup daha aşağıdaki bir kovaya diğer ucu bırakıyorsunuz. Bir iki pompalama hareketi yapıp bırakıyorsunuz. Sudan çıkarmadığınız müddetçe su akışı ilk hızında devam ediyor. İçinde ufak bi de süzgeç var balık akvaryumlarında ufak balıkları çekmeyin diye. Onu çıkarırsanız iyi olur. Genelde kaplumbağa akvaryumunda dipteki pislikler büyükçe olur. Onları da rahat bir şekilde çekebilirsiniz. Bu işi yaparken soyu süzüp tekrar akvaryuma atmıyorsunuz. Dibi süpürdüğünüz zaman zarfında ne kadar su çektiyseniz taze su ekleyerek sistemi tamamlamalısınız. Bu işlemin akvaryum temizliğine de oldukça faydası olduğunu unutmayın... Velhasılı, ben bu aparatı kullanıyorum ayrıca pilli bir filtreye para vermek gereksiz gibi. Öneririm.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tamam ozamn bundan alıyorum yarım saatte dıpı dolduruyolar valla baska turlu olmayacak:) 5-6 mılyon ha parasıda uygunmus okadar cok masraf yaptık kı bu tospıklere...

img

edanurnurdan

16 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pilliymiş pomplaymış hikaye akvaryumun suyunu tatmadan bu işler olmaz :)

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de envai çeşit dip süpürgesiyle muhattap oldum, kimini sevdim kimini öldürdüm :D Şimdi önemli olan bunu asıl olarak ne için istediğiniz.

Su değişimini kolaylaştırmak için istiyorsanız frozen`ın bahsettiği sallamalılar çok pratik ama belli bir su yüksekliği olması gerek, yoksa gerekli basınç sağlanamıyor. Yasdal`ın pompalılar da su değişimleri için çok uygun, her ikisi için de akvaryumun belli bir yükseklikte durması gerektiğini unutmayın, akvaryum yerde yada yerden bir kova boyundan daha az yükseklikte duruyorsa su akımı başlamaz.

Bir aparat olmadan ve hortumu ağza götürmeden de su değişimi yapabilirsiniz. Kısa bir hortumun içini suyla doldurun ve parmaklarınızla iki ucunu kapatın, sonra bir ucunu akvaryuma bir ucunu daha aşağıda duran kovaya yöneltin, parmaklarınızı açtığınızda su kovada.. Hatta ucuna bir pet şişeyi kesip takarsanız dipteki artıkları daha geniş yüzeyle daha kolay çekersiniz, tabi bunun için de yükseklik konusu önemli. Daha büyük su değişimleri için de banyoya kadar gidecek büyük bir hortumu iç filtrenin çıkışına takarak suyu hızla ve zahmetsiz boşaltabilirsiniz.

Pilliler ise su eksiltmeden akvaryumun tabanını süpürmek için, tabanda biriken artıkların üstünde gezdirince akvaryumdan suyu alıyor, süzüyor ve akvaryuma su geri dönüyor, bu amaç için kullanıldığında çok pratik, ama nasıl olsa pislikleri topladım diyip su değişimlerini aksatarak tembelliğe itmesin :) Bunlarda su seviyesine dikkat, facia fiyatlı eheim dışında pilli bölme su içine girmemeli,  su kaçarsa hemen paslanıyor, su kaçırmamak da mesele, çok dikkatli olsanız da nemden paslanıp kullanılmaz hale gelmeye yatkın birşey.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deryailesezerin özel yapım dip süpürgesini unuttuk :)

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de yeni gördüm zaten :) ben Gökhan`ın üste fotoğrafını eklediği pompayı kullandım, işlevsel ama biraz yorucu :) bu nedenle aşağıdakini tasarlamıştım. Şimdi model yeniledim onu kullnıyorum. Sizde yapın faydalı bir alet.

İşte deryailesezer dip süpürengeci model I ( 5 watt motorlu )

Yeni fotoğraf çekmeye üşendim model II nin tek farkı kafa motoru olarak kullandığım iç filtrenin 13 watlık olması :) selamlar.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ