Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağamın Mekanı II
Arkadaşlar herkesin yeni yılını kutlarım...Arkadaşlar son zamanlarda üşendim ve son resimleri ekliyemedim x) Ama bugün artık eklemeye kafayı koydum.. :) Evimizin çok yakınında süper bir petshop açıldı ve bir kaç gün sonra orayı ziyaret ettim ve ne göreyim x) hiç bir yerde görmedigim 2tane sera kaplumbağa yemi gördüm ve 5dk sonra o yemleri aldım x) Gerçekten mutluydum kapluşuma daha çok çeşit sunabilecegim için.Ve Pınar ablanın bir kaç dedigini akvaryuma uygulamak için suyunu degiştirdim.(Kum ve kütük çıkarmak)
Ve akvaryumun son görüntüsü.
Isıtıcı ve dandik filtrem x) :
Her zamanki kuru alanım x)
Kapluşumdan bir görüntü :)
Ve işte size söylemiş oldugum yemler :)))
Ve şuanda kaplumbağaya günlük vermiş oldugum yemler:
(Sabah 11,30)
3raffy P,3raffy vital,2raffy mineral,az miktarda karides.
(Akşam 19,30)
3Raffy P, 2Raffy Vital , 3raffy mineral,azda karides veriyorum.
Sizce bu günlük yiyecegi fazlamı??
Gerçekten kaplumbağalar sularını çok kirletiyorlar iç filtre yeterli kalmıyor artık.O yüzden son günlerde 2.el dış filtre arayışlar içindeyim(ekol15,dolphin c-500 vb gibi küçük filtreler)
İyi , kötü yorumlarınızı bekliyorum...
Yemlerden Sera rafy vital olanı kara kaplumbağası için kullanılan bir yem. Zaten üzerinde kara kaplumbağası fotoğrafı var. Benim kara kaplumbağama verdiğim yemlerden. Ama madem aldın su kaplumbağasına zarar vermez eğer yiyorsa diğer su kaplumbağası yemleri ile birlikte kullanabilirsin. Değişik yemlere meraklıysan sana SERA PROFESYONEL ETÇİL (CARNİVOR) SÜRÜNGEN YEMİ öneririm. Su kaplumbağaları etçil yemle ( carnivor ) kara kaplumbağaları ise otçul yemle (herbivor) beslenmeli. Akvaryumunda çok fazla çizik olduğunu gördüm temizlik için her ne yapıyorsan camı kötü çiziyorsun..
güzel akvaryum tebrikler.Kuru alanın üzerinde ısıtıcı lamba göremedim eğer yoksa hemen edinmelisin sana tavsiyem küçük spot lambalardan alman.Birde kuru alanın köpük mü ?
Teşekkür ederim frozen. Sera vital ve minerali severek yiyor.Carnivor gerçekten izmirde sayılı yerlerde vardır olmadı bir akvaryumcudan getirtirim. frozen bu akvaryumu 4sene önce balık beslerkene 2.el almıştım artık adam kaç sene kullanıpta sattı bana bilmiyorum.. Bu çiziklerin çogu aldıgımda vardı.. Birde frozen başka akvaryum için önerileriniz neler olabilir sizin yorumunuz gerçekten benim için önemli.x) İyi forumlar.
Teory şirin kızın çok iyi görünüyor :), yeni yemleri afiyet olsun. Frozen`ın yemlerine değinmiş, miktar olaraksa bana biraz fazla gibi göründü, artık koca kız olmuş, günaşırı beslesen daha iyi, ayrıca hergün bol bol sağlıklı bitkilerden verebilirsin, ilk başta inat edip ağzına sürmeyecek, parçalayıp akvaryumu mahvedecek ama sen ondan inatçı olursan illa ki alışır, kıvırcık marul çok kolay bulabileceğin bir yeşillik mesela, baharda da gözün yaşil alanlardaki karahindibaları arasın :) Kumun çok şık görünüyordu, ama temizliği seni yıldırıyorsa çıkarman iyi olmuş, görüntüden önce sağlık, temiz su. Küflenen kütüğün yerine su içinde kullanılabilecek kütüklerden ve geniş yapay bitkilerden alıp farklı alanlar yaratabilirsin, tırmansın, saklansın, altından üstünden geçsin, kabuğunu kaşısın.. Kuru bölge önüne bir rampa fikrini yine söyleyeceğim, böylece kuru bölge dümdüz olabilir. Lamba işini nasıl çözdün, ve bir de kuru bölge sıcaklığı ne durumda, normal bir ampul kuru bölgenin üstünü güneş gibi ısıtmalı ki bacakları yaya yaya uzun süreler kuru bölgede yatsın :)
``pinar1112`` ve ``huleyn`` çok teşekkür ederim yorumunuz için....
Pinar abla ayrıca hergün bol bol sağlıklı bitkilerden verebilirsin, ilk başta inat edip ağzına sürmeyecek demişsin x).
Ben akvaryuma ne atarsam atayim hemen saldırıyor x),marul ,salatalık sık sık olmasada veriyorum ama bundan sonra dahada sık verecegim.Arada bir küçük parça muz atıyorum.
Kum güzel görünüyordu ama tüm pislik dibe çöktügünde çok kötü bir görüntü alıyor.
Bir büyük mango kökü ve yapay bitkilerden alayım madem :) Rampa işini en kısa zamanda akvaryum silikonu aldıgımda yapacağım.Annem biraz izinsiz yanaşıyor bu kaplumbağa olayının her konusunda x)..Birde abim 100lt kendine akvaryum kurdu annem çıldıracak gibi xD.Şuan kurualan ısısı 28derece spot lamba alırsam evde gerçekten büyük bir sorun çıkacak...
Huleyn
Teşekkür ederim yorumun için.Spot lamba almama nedenimi üstte yazdım. 28derece kurualan ısısı ama soguk günlerde kullanacagım mutlaka.Kuru alan köpük.
Birde abim akvaryumunda tropikal balık besliyor(plati,lapistes,moly vb)balıklar arada ölüyor onları kaplumbağaya atmak ne kadar doğrudur???
İyi forumlar.
Teory
Eğer temel donanımlarda bariz bir hata veya eksiklik görürsem söylerim ama huleynin söylediği ısınma lambası eksikliği dışında eleştiri konusu olabilecek
temel donanım eksikliğin yok Geri kalan konular daki eleştiriler biraz kişisel olur. Örneğin kuru bölgeni görsellik konusunda biraz zayıf bulabilirim ama bu
benim kişisel yaklaşımım olur. Ayrıca eleştirmenin kolay ama evde birşeyler yapmanın zor olduğunu biliyorum. Mesele sadece maddiyat da değil pek
çok şeyin bizzat bizim tarafımızdan özel olarak tasarlanması özel olarak imal edilmesi ve karşımıza çıkacak detayların tek tek çözülmesi gerekiyor.
Malzeme bulmak zor oluyor , o malzemeyi işe yarar hale getirmek zor oluyor. Bende neler neler düşünüyorum ama ahşabı evde ufak ufak kesemediğim için
düşüncelerimi gerçekleştiremiyorum.
Bu açıdan örneğin Pınar ın yaptığı akvaryum düzenlemesinde ne kadar büyük bir çaba harcandığını tahmin edebiliyorum. Sadece kuru bölgeye döşediği taşlar
için bile ne nasıl titizlendiğini , ne kadar yol katettiğini biliyorum. Emin ol 1 tam günü ve cüzdanının yarısı gitmiştir. Herkes bunu yapamaz.
Biz ise günlerce süren bu tüm çabalara tek bir fotoğrafta tık diye bakıp aa ne güzel olmuş diyerek geçiyoruz
Sonuçta bütün bu çabalar sonunda Pınarın tasarımında kaplumbağa için gereken en sağlıklı koşulların ve insanı rahatsız etmeyen bir görselliğin bileşimi ortaya çıkmış.
Deryailesezerin de çok daha değişik bir yaklaşımı , değişik detay çözümleri var. Sana tavsiyem bu tür kuru bölge tasarımlarını incelemen ve kendine , olanakların
ve yeteneklerini ölçüsünde yapabileceğin bir kuru bölge tasarlaman. Kuru bölge yukardan askılı olur , aşağıdan ayaklı olur pek çok şekilde olabilir. Her tasarımın
kendine özgü olumlu ve olumsuz yanları ve mutlaka çözülemesi gereken detayları olacaktır.
Yeteneklerini olanaklarını bilemediğim için sıfırdan fikir vermek yanlış olur ama sen bir yerden bir şeyler düşünmeye tasarlamaya başlarsan fikren yardımcı oluruz.
Çizikler konusunu şundan dolayı söyledim bende de balık akvaryumları var ve bende bilmeden temizleyeceğim derken camları çizmişim. Çizdiğini sonra algılıyorsun
iş işten geçmiş oluyor. Vakti geçmiş kredi kartı yosun temizliği için her zaman önerilir ama genede dikkatli olmak lazım.
.
Arada adımız geçmiş teşekkürler üstad :) Tasarımlarımız hala işlevsel ve kullanılıyor yardım isteyen arkadaşlara sormak istedikleri konuları anlatabilirim.