Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yıl 2009...

İnsanlık olarak kaçıncı yılımızdayız ??
Bugünkü uygarlığımızın MÖ 2009 yada MS 009 yada 1009 yılından ne farkı var ? Binlerce yılda adım adım ilerledik mi yoksa hikayelerin başlangıçların da söylediğimiz gibi az gittik uz gittik dere tepe düz gittik birde dönüp arkamıza baktık ki bir arpa boyu yol mu gittik ?? Düşünüyorum da kimbilir belkide geriye bile gitmişizdir..
Teknolojiden , görsellikten , makineleşmeden bahsetmiyorum , insanlıktan düşünsel uygarlıktan bahsediyorum. İnsan olmanın , dünya üzerinde yaşayan en zeki canlı olmanın yaratması gereken farktan bahsediyorum. Yoksa böyle bir fark yokmu ? Aslında belkide en zeki değilde şu an için bilinen en zeki canlı demek daha doğru olur..... Biri çıksa deseki dünyada siz insanlardan çok daha zeki ve ileri bir canlı türü daha var , cidden çok sevineceğim çünkü en zeki canlı olmayı hiç hak etmiyoruz.
2009 yılına gireceğimiz akşam kuru yemişçiden yarım kilo buğday alıp yol kenarındaki çamurdan bozma karda bekleşen güvercinlere atıyorum hemen kapışıyorlar. Onlarda mutlu oluyor bende. Herkes gibi bende yurtta ve dünyada gelişen tüm olaylara karşın yeni bir yıla başlıyoruz , mutluyum diye kendimi kandırmaya çalışıyorum. Manasız Pollayanna saflığında mutlu mesut eve dönüyorum. Sadece bir iki saat sonra haberleri açıyorum ve ne görüyorum ? Bir çiftlikte açlıktan ölmekte olan , can çekişen 50.000 civciv. 100 , 500 yada 1000 değil 50.000...
Neden ? Çünkü esas fabrika üretimi durdurmuş diğer küçük çiftliklere dağıttığı civcivlere yem yollamıyor. Çiftçinin cebinden yem alabilme olanağı yok. Minik masum civcivler hiç anlayamadıkları bir dünyada çaresiz bir biçimde aç bilaç telef oluyor. Ha şimdi birisi, " Yaşasalar ne olacak 45 günde güneş ot yada bir taş dahi görmeden sıkış sıkış bir düzen şişirilip kesime gidecekler üstelik horoz civcivleri zaten daha yumurtadan çıktığı gün imha edilirler ..ne farkı var ki" dese... Eh yalan değil.
Binlerce yılda ulaştığımız gelişme yada üzerinde yaşadığımız dünyaya bakış açımızdaki son durum denildiği zaman bunu mu anlamamız gerekiyor. Bu olay can sıkıcı bir aksilik , umulmadık bir hata , beklenmedik arıza yada global kriz filan değil arkadaşlar ..İnsan zekasının dünyaya bakışı diğer canlıları umursayış şekli işte budur.
Benim çenem düşüktür , şimdi bu konuda lafı buradan alıp bir 10 sayfa daha uzatırım ama zaten anlayan anladı , anlamayana anlatmaya çalışmanın gereksiz olduğunu da çoktan öğrendim.
İnsan olduk da , malesef bir civciv yada ağaç kadar olamadık..

Frozen 2009

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

insan zekidir ancak sadece kendisini düşünür.Kendisini diğer hayvanlardan üstün tutar sanki onlardan bir farkı varmış gibi.. tek suçu o ülkede doğmak olan milyonlarca çocuğun umarsanmadan öldürüldüğü dünyada ölen 50.000 civcivi düşünmek o kadar saf ve bir o kadarda sevgi dolu bir düşüncedir.Bu dünya düzeni içinde küçük çaplı mutluluklarımız, karda yem bulamayan güvercinleri beslemek gibi, büyük tabloyu değiştirmese de değişim için bir umuttur belkide kendini kandırmaktır asla değişimin olmayacağını bildiğin için.Bu yüzden bu dünya da kör olmak belki de en iyisidir.Ortalama 60 yıllık ömürün de ne değiştirebilirsin ki... Sadece kurtardığın bir kaç hayat için ama onun için hayat değişti diyerek kendini mutlu hissedersin.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sana da mutlu yıllar frozen, uzun süredir aranızda değildim. Umarım herşey yolundadır. Momo da ortalarda yok sanırım.

img

çekik

20 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ooooo Merhaba
Eskilerden bir ses daha . Ne güzel.
Momo artık yok malesef , forumları bıraktı ama tam bıraktı dönüp bakmıyor bile..Kimbilir bir gün oda döner.
Benden önceki nesilden olmanıza pek karşılıklı mesaj yazmamamıza ramen bazı şeyleri hatırlıyorum. Mesela Hızlı ile Karacı`yı Marmaris doğasında geri bırakma öykünüzü.Hep merak etmişimdir hatta o mesajın altında işin sonrasını sormuştum. Yakalamışken gene sorayım. Sonraki yaz o bölgeye gidebildiniz mi?  2 afacanı yada en azından yuvalarını bulabildiniz mi?  Karakışı atlatıp atlatmadıklarını anlayabildiniz mi ? Bölge hala doğal yapısıyla duruyor mu ?
Ne çok soru değil mi ...ama merak işte..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ