Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Sorun ???

selam bugün yavrular 3 oldu. amabaktım dişi yuvada deil kafeste erkek ile duruyo. ilgilenmiyodu. 2 kere 2-3 dk. arayla yne çiftleştiler.. erkekle duruo erkeğin ağzından yemek yio. şimi erkek elimde dişi yuvada. erkek olnca grmio artık. acaba 1 kaç günlüğüne ayırsam mı?

img

ayaz_dilber

16 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yuvaya çok sıklıkla baktıysan ürkmüş olabilir erkeğini ayırabilirsin çok zorda oluyolarsa.

img

ozzo

17 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dişi sürekli dışarda, erkeğin yanında duruyorsa, bende erkeği ayır derim. dişi tek başına rahatlıkla büyütür yavruları. bol şanslar

img

pcard_coll

21 yıl 1 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilk yavru 15 günlük oldugunda zorunlu hallerde es ayırma isi yapılabilir. bundan öncesinde ters tepki verebiliyolar. 15 gün gectikten sonra tekrar ciftlesmeye basladılarsa erkegi deil disiyi ayırmanı tavsiye ederim. erkek kus disi kustan daha ii yavru besler erkek kusunu bask kafese aldığında disi kusun kıskançlık ve saldırganlık duygularıyla yavrulara zarar vermektedir...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tmm tm şimdilik sorun yok.. dişi yuvada yavrularla..dün çıktığında tekrar çiftleştiler yine mi yumurta yapacak ?

img

ayaz_dilber

16 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya sakın ayırma sakın yavruları öldürüsün ane yavruları korur erkek yavruları besler bana inan lütfen onları ayırman yavruları öldürmene yol açarsın bundan öceki sölediklerimide pek kulak asmadın yavrulara bakmamanı sölemiştim huzursuz lurlar demiştim bana inan şun benikilerde kuluçkadabu konuda tecrübeliyim inan bu arda ben sibel

img

trj

16 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dişi kusta gaga ustunde kararma ne anlama gelıyor ? yardımcı olursanız sevinirim

img

alex714

16 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gaga üstünde kararma dişinin çifleşmeye hazır olduğunu göterir koyu kave ise tabi tşk ederim

img

trj

ÖZEL MESAJ

ayaz_dilber benim yavrularımda çıkmaya başladı dün gece ilk yavru çıktı 1 gün sonra diyeride çıkar artık seninkilerden naber konuşmak istersen msnmi vere bilirim tşkler ben sibel

img

trj

ÖZEL MESAJ

yavrularının gözleri acılıp yuvanın önüne dogru gelmeye basladıklarında anne baba kusalrın yeniden ciftlesmeye baslamaları normaldir. yavruların hepsi yuvayı terketmeden kusların yeniden yumurtlayacaklardır. burda sn düsen görev disinin sancıları basladığında yavruları öldüresiye dövmeye basladığı günü iyi takip edip erkekle yavruları ayrı bi kafese almaktır. yavrulara yem kırmayı erkek öğretecektir. disi kust gaga rengi degisimi es alma dönemlerini gösterir...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ