Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

jumbo hakkında

arkadaslar bir erkek jumbo kuşum var dişi kuşumun ne cins olduğunu bilemiyorum ama galiba yerli . neyse bunlar daha 1 aylık yavrular ve çok uysallar elden kaçmıyorlar . kafeslerini ayırdım (bir sürliğine ) arkadaslar jumbo kuşlarla ilgili herkes birşey atıp tutuyor . ve kafam cok karıştı. jumbo kuşlardan yavru almak çok zormuş . yok jumbo kuşlar az yaşarmış . yok yavru alsan bile az yavru verirmiş miş miş.... arkadaslar bu bilgilerin hepsini internetten ne olduğu belirsiz yerlerden buldum . şu jumbo kuşları anlayanlar ve ilgilenenler bana ayrıntılı anlatırlarsa cok sevinirim ....

img

panteraaa

16 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

jumbolar yerli üretim kuslara göre biraz daha nzlıdırlar. ama abrtıldığı gibi yavru almak efsane filan deildir. yerli kuslra gösterdiğimiz ilginin biraz fazlsını jumbolara gösterdiğimizde de yavru almak mümkündür. umutszlugukpılmana gerek yok biraz daha fazla ilgi ok?

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

jumbo diye tabir edilen ırk aslında ingiliz ırkı muhabbet kuşudur.ülkemizde halk arasında iriliklerinden dolayı takılan bir isimdir.yaklaşık 200 yıldır ingiltere ve daha sonra da hollandada genleri ve mutasyonları geliştirilmiştir.diğerlerine göre daha ağır kanlı,daha az hareketli tavır sergilerler.bir ağızda iki üç yavru verme ortalamaları vardır,yerli kuşlarda bu beşi geçebilir.kafes boyuyutunun büyük tutulması lehinize olur.kuşlarınızın yaşı küçük olduğu için sizin şartlarınızla hayata başlama avantajını kullanabilirsiniz özellikle beslenme konusunda.kaliteli yem,belirli periyotlarla evde hazırlıyabiliceğiniz taze mama,mineral ve vitamin takviyesi,hergün taze su,hijyenik kafes ortamları yani sonuç olarak yeterli ilgi ve zamanla geliştireceğiniz bilginin karşılığını alırsınız.yavru alabilmek için kuşlarınızın gelişimini tamamlamasını beklemek zorundasınız.bununda ortalama süresi 9-10 ay gibidir.ani hava değişimi,gece gündüz sıcaklık farkının fazla olması,hava akımına maaruz kalma konusunda dikkatli olmalısınız..ilgi ve sevgiye karşılık vericeklerdir......bol şans......

img

makedon

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar makedon arkadaşımızın dediği gibi jumbo diye bir ırk yoktur,tek ırk ingiliz muhabbet kuşudur ama ikiye ayrılırlar ( KALIN ) tüy ( İNCE ) tüy diye,sizin bahsettiğiniz yavrular kalın tüy sanırım orjinal bir ingilizden hele hele ( KALIN ) tüyden 2 yaştan önce yavru alınamaz bu bazan yavrudan yetiştirmeye göre değişir 1.5 yaşa inebilir kuşu erken yaşta eşe atarak zorlarsanız hem ömrünü hem gelişimini tamamlatmamış olursunuz eşleşme sonucunda ölümler yumurta dönmeleride gözlenebilir bu bahsettiklerim orjinal saf kuşlar içindir

img

nöbetci06

17 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ