Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Hep taşın üstünde!
Öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.Benim sorunum şu kışa girdiğimizden mi bilemiyorum ama kapluşumun biri hiç taşın üstünden inmiyor sadece akşamları yem yiyor oda benim zorumla şu anda bile orda.Ne yapmam lazım ısıtıcıyı kıştan dolayı max.ladım 34 derece şu anda ama genede inmiyor ne yapmam lazım geceleri bile orda uyuyor.Teşekkürler Saygılar
Isıtıcı olmasına rağmen hep kuru bölgedeyse, iştah durumları çok parlak değilse birşeylerin ters gittiğini düşünüyoruz. İlk akla gelen solunum yollarında bir rahatsızlık başlangıcı olabileceği. Ama bakıyorum ki bu iştah azalması/kesilmesi, sürekli kuru bölgede kalma ihtiyacı daha farklı hastalıklarda da olabiliyor, mesela yarası varsa da kuru bölgede kalıyorlar, zor yiyorlar diye okuyorum, bir şekilde enerjiyi en verimli kullanma yolu, belki içgüdüsel bir kendini koruma metodu, su sonuçta onun en büyük ihtiyacı, yaşam alanı; ama aynı zamanda her türlü enfeksiyonun da kaynağı, sudan sakınıyor olmasının, kuru bölgeyi tercih etmesinin adaptif bir yönü olmalı, sadece genel olarak fikir yürütüyorum, bizim için de ters giden birşeylerin habercisi. Kuru bölge sıcaklığını gece gündüz, hatta üstünü biraz kapatarak korumak, su hijyenine büyük özen göstermek, vitamin ve besin takviyesi yapmak böyle bir durumda verebileceğimiz genel öneriler, malesef teşhis koymak imkansız gibi birşey. Isıtıcı dereceniz 34`te ama su ve kuru bölge sıcaklıkları kaç derece acaba? Başka anormal görünen herhangi birşey var mı? Veterinere götürme imkanınız var mı?
Suları 34 derece kuru bölgeleri 23-24 derece civarı İştahsızlıkta war.Benim dikkatimi çekti acaba motorun akıntısından kaçıyor olabilirmi İç filtreden
Kuru bölge ve su sıcaklıkları yer değiştirmeli, 34 derece su sıcaklığı çok fazla, bebekler için 28 derece uygundur, kuru bölge ise 32-34 derece olmalı. Sıcak sudan çıkıp kuru bölgede soğuk hava solumaları hastalığa davetiye çıkarır, aslında soğuk sudan ziyede hasta olmalarına neden olan ani sıcaklık değişimleri. Kuru bölge üstündeki lambanın wattını yükseltebilir, ve/veya kuru bölge üstünü kapatabilirsiniz, kuru bölgenin üstüne kalın bir karton koymak bile sıcaklığın muhafaza edilmesine yardımcı oluyor. Filtreden olacağını sanmıyorum, diğerlerinin hareketleri normal değil mi, iştahsız da olması kötü malesef.
Akvaryumun üstü kapalı şu anda oda sıcaklığıda o kadar soğuk değil normal yani.Benim korkum kış uykusuna yatması.Bedeni daha çok ufak onu kaybedebilirim Allah Korusun.Büyüme geriliği war diğerleri getirdiğimde ondan küçüklerdi şimdi onu geçtiler Bilmiyorum hayırlısı artık.
Su sıcaklığı böyleyken kış uykusuna yatamaz, üşütmüş olma ihtimali çok yüksek :(, konu hakkında bilgisinden emin olup bir veterinerle görüşmelisin gangsta.
Teşekkürler bi uğruyum o zaman veterinere.Kapluşuda götürmeme gerek warmı yoksa sorunu anlatsam yeterlimidir.İlk defa gidicem:d
Öncelikle geçmiş olsun. Yazdıklarından anladığım kadarıyla kuru bölge üstüne lamba yakmıyorsun:)Bence ilk yapman gereken pınarında söylediği gibi suyun sıcaklığını 27-28 dereceye düşürmen ve kuru alan üzerine sıcaklık vermesi için lamba yakman 2 gün bekle eğer bir değişiklik yoksa veterinere götür giderkende kapluşunu almayı unutma belki senin göremediğin bir yara yada mantar v.s gibi bir şey olabilir.
Teşekkürler ilginiz için.Bi denicem eğer değişme olmazsa uğruyucam veterinere.Ben hala kış uykusu konusunda endişeliyim.Gözlemlerim kış uykusunu destekliyor.AMa hayırlısı çok teşekkürler ilginiz için
Kış uykusu olamaz, bu sıcaklıkta istese de giremez, sıcaklığa direk bağlı birşey bu. Nasıl durumu şimdi?