Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

KOKU

Arkadaşlar bu akvaryum kokusu beni öldürücek... Bugün pet shopa gidip bunun için bir çözüm aradım... Bana garip ilaçlar önerdiler fakat bu siteye danışmadan almak istemedim... Yardımcı olabilecek olan???...

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sende Dış Filtre var mıydı ? Eğer yok ise, Bir dış filtre, Ayda bir Filtre elyafı değiştirip içini temizleme, 3-4 ayda bir filtre malzemleri komple değişimi ile berrak bir suyu koruyabilirsin. Tabi haftalık dip temizliği ve su eklemeyi unutmamak lazım.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Abiskap bana bu kokunun kaynağı akvaryumundaki taşlar gibi geliyor. Dış filtren de var, bu kadar koku olmaması lazım. Obama`ların akvaryumunda mı bu koku, küçüklerin akvaryumunda durum nasıl? Su değişimlerini de arttırmıştın değil mi, ne kadar zamanda bir ne kadar su değişimi yapıyorsun, temizlikleri nasıl yapıyorsun, taban malzemesi var mı, mesela taşları fırçalıyor musun? Yani aslında taşların kendisi olmayabilir ama o kadar taşın arasında, boşluklarında kalan dışkı, yem artıkları kokunun kaynağı olabilir gibi geliyor bana, hadi kokuyu geçtim, o kadar koku olduğuna göre suyun hijyeni de iyi durumda değil demek ki,  koku giderci kimyasallar yerine kokunun kaynağını bulup onu yok etmek lazım. Bence büyük kaplumbağaların için senin böyle, nasıl desem, sade, kolay temizlenebilir, inciksiz cıncıksız bir düzenlemeye ihtiyacın var, büyük kaplumbağalarda genel olarak böyle gibi zaten. Şöyle birşey mesela;

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryumdaki kokuyuda pisliğide temizlikten sonra halledebildim... Vizelerimden sonrada taşları kaldırıp yeni akvaryum dizaynıma başlıyorum bakalım... :) Yeni bir gelişme rüçhoyu bizim büyüklerin arasına attım 1 haftadır sorun yok bakalım :) Hikayeleri zaman buldukca paylaşacağım...

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ