Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağamın Gözleri Kapandı

Merhaba arkadaşlar.. Yaklaşık 1,5 yıldır beslediğim kaplumbağam ilk kez hasta oldu.. Kaplumbağamın cinsi kırmızı yanak.. Boyu aklaşık avucum kadar.. Avucumdan biraz küçük.. 5-6 gündür gözlerinin kapandığını, daha doğrusu beyaz olduğunu farkettim.. 2-3 gündür de hiç açmıyor gözlerini ve yem yemiyor.. Ne yapmam gerek? Dün vitamin aldım ve suyuna damlattım, yemine de damlattım o sudayken elimle yaklaştırdım yemi ama ne yaptıysam yemedi.. Kayasından da aşağı inmiyor.. Sürekli orada duruyor öylece.. Şunu ekleyeyim.. Son zamanda suyu biraz kirli kaldı, akvaryumu temizleyemedim.. Düzenli yem de veremedim bir ara.. Ne yapmalıyım? Teşhisi koyamadım.. Yardımlarınızı bekliyorum.. NOT : Kaplumbağam akvaryumda yaşıyor, filtresi, ısıtıcısı var..

img

emptywords0

16 yıl 6 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Uzaktan teşhis zor ama benim önerim bir kaç gün kayanın üzerindeki lambayı hiç kapatmayın. O bölgenin sıcak kalmasını sağlayın. En azından oradayken üşütmesin. Hatta ben kendi akvaryumumda kayanın üzerine gelen kısmı bir cam ile üstten kapatıp hava akımını da engelledim, camın altı hamam gibi oluyor :) artık daha çok vakit geçirmeye başladılar o bölgede. Herzamanki yemlerine ek olarak bu aşamada haşlanmış tavuk eti ve haşlanmış kıyma ile iştahını açmayı deneyebilirsiniz. Gelişmelerden haberdar edin.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

emptywords0 moralinizi bozmak istemem ama kapluşunuzun durumu çok kötü olabilir.. yapmanız gereken yasdalın da sölediği gibi ısıyı artırmak.. gözlerde kapanma sanırım mikroptan olmuş olabilir (suyu kirlendi demişsiniz) umarım öledir.. eğer öle ise terramycin adlı kremden gözlerine kulak çöpü yardımı ile yws ve az miktarda sürün.. bu gözdeki enfeksiyonun tedavisinde çok önemli.. ama aynı göz şişmesi belirtisi kapluşlardaki akciğer sorunundan da kaynaklanmakta.. eğer akciğerlerinde bi sorun warsa sonuç çok kötü olabilir.. bu sıkıntıyı geçirmek için bazı antibiyotikler war, veterinerler arka bacaktan enjekte ediyorlar, bunu kendiniz yapamazsınız.. size düşen şimdilik kapluşu sıcakta tutmak ve beslemeye çalışmak.. beslenme kesilirse kurtulamayabilir.. gelişmelerden hbr werin ve mümkünse net bir fotograf gönderin.. ii günler..

img

kemaltt

16 yıl 9 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle geçmiş olsun bende uzun bir süre önce böyle bir sorunla karşılaştım arkadaşın dediği gibi kayasının sıcak olmasını sağla ve vitamine önem ver.günde bir defa teramisin göz merhemi kullanabilirsin ben öyle yaptım ve gerçekten işe yaradı ne olursa olsun yem vermekten vazgeçme hergün mutlaka dene ben şırıngayla vermiştim az az hergün yemi ve vitamini karıştırarak tabi ağzını açmak zor stresede sokmayalım kapluşu umarım en yakın zamanda iyileşir!

img

burrr

16 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim bıcırığımada aynısı olmuştu ve babam onun gözlerine limon damlatarak çözdü yani mikrobu kırdı ama 2-3 gün sürmüştü sizde deneyin ama fazla sıkmayın 3-4 damla günde

img

guray13

16 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ve sonunda tedavi yanıt verdi. Kaplumbağam gözlerini açıyor artık. Ara sıra kapatıyor, ama sol gözü sağ gözüne göre daha fazla açık bırakıyor.. Zamanla düzelecek umarım. :) İlginiz için sağolun..

img

emptywords0

16 yıl 6 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ