Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

LÜTFEN YARDIMMM :(((

ya biri bana lütfen yardım etsin kaplumbağam yem yemiyor kış uykusna yattı diye düşündüm ama uyumuyorda endişeleniyorum lütfen yardım edinnn:(((

img

damla_0715

16 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hangi koşullarda bakıyorsun?

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben aldığım yere sordum ısıtıcıya falan gerek yok dedi bende ondn hiçbir şey almadım normal akvaryumun içinde ama su sıcaklıgı iyi

img

damla_0715

16 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

damla_0715 öncelikle forumu biraz gezip msj atarsan sevinirim, çünkü bu akvaryumcular hayvan sever değil tüccarlar!! (genelleme yapmak istemem ama bilindiği üzere %90 ı tüccar zihniyetli) bu yüzden onların dediklerine kulak asma sen.. ii bi bakım için ısıtıcı, büyük bi akvaryum (ör: 100 lt), filitre ve kuru bölge olması gerekir.. eğer bu şartlar yoksa kapluşun hasta olmuş olabilir.. yada en kısa zamanda hasta olucaktır.. suyun sıcaklığı ii demişsin ama sabit diyememişsin, hele ki 28 derecede sabit hiç diyememişsin.. bu yüzden öncelikle gerekli koşulları sağlamanı tavsiye ederim.. eğer kış uykusu modunda ise ısıyı 30 dereceye çıkarmalısın.. uyuyan bi kapluş yemek yemekte istemez (seninkide eminim yemek yemiyordur) yemek olarak haşlanmış yumurta akı verebilirsin.. bu onların çok hoşuna gider.. ii günler diliyorum.. (nasıl bir ortamda baktığını bilmeden yazdım bunları, belkide ısıtıcı, filitre vs. sende wardır, varsa kusuruma bakma:))

img

kemaltt

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Foruma biraz göz gezdirirseniz yanılgınızı hemen farkedeceksiiz. Uygun koşulları sağlarsanız düzelme ihtimali yüksek.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ