Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Terrarium`da Tek başına
Herkese selamlar saygılar. Bu güzide siteden edindiğim bilgilerle 1 sene önce hediye gelen kapluşuma baktım ve 1 sene içince kabuk uzunluğu 10 cm kadar kocaman oldu :) 80x45x40`lık malikanesinde yanlız yaşıyor. Aylarca kuru alana çıkmamasına ramen kışın gelmesiyle sudan çıkıp kuru alanda bacaklarını gerdire gerdire yatmaya başladı. Tek başına takılıyo terrarium`unda. Yeni almak istediğim tospiş boyca ve yaşça ondan küçük olacağı ve ufacıkken cinsiyetini ayırt edemeyeceğimden yeni alacağımın dişi olması durumunda olabilecekleri düşünüyorum da fikirlerini zalmak istedim, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 2 tane alsaydın diyecekler olacaktır, 2 taneydiler ancak ben geniş ve donanımlı bir akvaryum yapana kadar maalesef ölüm fanusunda şerif`i kaybettik :((
İkinciyi alarak risk alma ne olacağını bilemezsin, tek başına kalmasının bir sakıncası yok.
Alma, kesinlikle yeni bir kaplumbağa alma, eşten çok düşman olma ihtimalleri yüksek, hem de boy farkı çok olacağına göre bu risk daha da fazla, üstelik büyüdüklerinde zaten bir tanenin bakımı bile çok yorucu olacak, düşünsene 25 cm. sırf kabuk boyuna ulaşmışlar, bırak rahat rahat yüzmeyi iki tanesi yanyana durunca bile bir metrelik bir akvaryumun bile yarısından çoğunü kaplamış olacaklar. Hem kaplumbağa ticaretine de karşıyız.
bencede bu saatten snr alma kerkerecardon.. bazen kapluşlar arasındaki yemek ve yaşam alanı rekabeti trajik olabiliyor.. böle keyfi de iidir zaten seninkinin.. bırak böle kalsın;)