Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

hamsterım elimi ısırıyor

hamsterımı sevmek için elimi uzatıyorum ama o elimi ısırıyor ısırdığı zaman canım çok yanıyor ısırmaması için ne yapabilirim

img

rambo10

16 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Isırmaması için sana alışması gerekli , bunun için elinden yem ver zamanla alışır büyük ihtimalle dişidir sendeki yem verdikten sonra yem verdiğin elini uzatma bir süre yem kokusunu aldığından da ısırabilir.. bendeki ısırıyor öyle yapınca ama elim olduğunu anlıyor delik açmadan bırakıyor :D

img

kaan207

16 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya ben sabunlayıp elimi almaya çalışıyorm sabun kokusu olunca ısırır mı??

img

cutelover

16 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar hamsterler genelde (elimizi)ısırırlar ama dikkat edilmesi gereken şeylerde var tabi. mesela onu uykusundan uyandırmak onu çok sinirlendirir ve elinize almaya kalkarsanız doğal olarak ısırır. ille elinize almak istiyorsanız uyandıktan sonra birkaç dakika bekleyinki ışığa alışsın ve ayılsın elinize alırken onu kafesten çıkması için zorlamayın ve direkt avucunuza almayın elinizi eğik tutun elinize tırmansın. yinede ısırmasından rahatsız oluyorsanız (ki feci acıtıyor eşşekler) elinize bulaşık eldiveni veya kışın giyip kartopu oynadığımız eldivenleri giyip elinize alabilirsiniz(derinizi kopartmasını önlemiş olursunuz). tabi kaan207 dediği gibi önce sana alışmalı ki eline alabilesin...

img

tostos01

16 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

edi herdefasında elimi ısırıyor bir türlü alıştıramadım kendimi elimle yem vermeye çelıştım iki kere ısırdı elime almaya korkuyorum ne yapmalıyım bana alışması için??büdüde tam tersine çok çabuk alıştı sesime bile uyanıyo büdüyü rahatlıkla elime alıyorum ama edi izin vermiyor lütfen yardımcı olun??

img

busegül

16 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence..; edi dişi :) [dişi hamsterlar daha hırçın olur...] büdü de erkek :)

img

tostos01

16 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ