Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kara kaplumbagam

merhaba.ben yeni üyeyim.üye olma sebebim kara kaplumbagam yani aşk diye sevdiğim canım kapluşumu daha iyi yaşatmak için bilgi almak.. öncelikle odaha cok küçük.normal bi insan avucundan küçük tanımlamak gerekirse,kabugunun alt kısmı tam gelişmediinden kızmı erkekmi bilmiyorm.geçen ilkbhanardan beri benle ama okadar yavaş büyüoki bi cm bile büyüyüp büyemediğinden ein değilim.bu normal bişeymi çinkü marul,kıvırcık,göbek dışında birşey yemiyor nedeni bu olabilirmi.sizce daha başka ne verebilirim yemek olarak? ayrıca birsürü vitamin aldım yemeklerinin üstüne döktüm toz olsun sıvı olsun sanırım kokularını beegenmediğinden kafasını çevirip yemiyor.ama sadece kara kaplumbagası için yapılan bir vitminede rastlamadım.siz biliyormusunuz? vee yaşadığı teraryum maalesef pilastikten ben üstüne toprak kapladım boyutu 80cm-100cm ykseklik 30.saksı altını su içmek ve banyo yapmak için üstünü ise uyması için yerleştirdim.tırmanması için irili küçüklü çakıl taşları var biyerde yokuş yukrı gibi.canlı bitkilerde koyuyorum.ama hayalimdeki teraryum bu değil.üstelik kış geldi uv lambası ısıtıcı fln lazım.ama cok pahalı cam olanlar.ve onu almadan da lambaları takmam imkansız çünkü şuandaki kabında kapak yok ve yapılamıyo.uygun bi ücrete 2.el bi teraryum arıyorum şuamki teraryum boyutlarında.yardımcı olabilirseniz sevinirim. konudan konuya geçiyorum ama kabuk sertleştirici sıvı kullnıyorum her hafta bir kere sürüyorum kabuguna.sizce yeterlimi? birde su kabı koydum dedim ama yazın bi kere dışında hiç o kaba girip banyo yaptıgını su içtiğini görmedim.ama ben herhafta yıkıyorum temiz olsun diye.su içmeme nedeni yemeiğini vermeden önce sudan geçiriyorum acaba yerken hem yemeğin ıslak olması hemde içinde su bulundurması nedeniyle yeterince su alıyormu? şimdilik aklıma gelenler bunlar. teşkkürler

img

aşkapluş

16 yıl 4 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbulda isen yada bulunduğun yerde ahşap kesen bir yapı market varsa en kolayı oralarda 8 mm lik suntalam parçalar kestirebilir ve istediğin boyutta ahşap bir terraryum yapabilirsin. Hatta içine birde ufak kapalı yuva parçaları kestir. Beyaz ahşap tutkalı ile bu parçalar kolayca yapışırlar tek sorun açıkta kalan kenarlarına asla su gelmiyecek yoksa hemen kabarır.O kısımlarıda bir şekilde suya karşı yalıtmakta mümkün. Cam kara kaplumbağası için kullanışsız kalır. kırılgandır , taşıması zordur ve pahalıdır.
Kara kaplumbağası için kapak kullanman gerekli değil hatta içerdeki nemi arttıracağı için sakıncalı olabilir üstü açık olsun daha iyi. Ben gece sese karşı terraryum üstünü köpük levha ile kapatıyorum ama izole bir kapak olmadığı için sorun yaratmıyor gündüz hep açıktır.
Baepharın kaplumbağa vitamininden kullanıyorum kaliteli ciddi bir markadır. Kuru mamalara damlat öyle ver.
Kabuğa birşey sürme hatta kabuk sertleştiricide kullanma.
15 cm den yanacak 40 watt lık bir ısınma lambası mutlaka olsun ve hergün en azından sabahları uyandığı zaman 1-2 saat yansın daha sonra ev sıcaksa kapatabilirsin ama serinse kapatma hep yansın.
Suyu maruldan da alabilir çiş yapmasına dikkat edersin eğer yapıyorsa yeterli suyu alıyordur. Arasıra havuç rendele yemiyorsa biraz haşla. Kara hindiba verebilirsin.
Büyümesine gelirsek sorun yoksa büyüyecektir aniden de büyüyebilir bünyesinin gelişmesi için metabolizmalarının düzgün çalışması lazım bunun için besin kadar gerekli ısıyı da alması lazım.
69133 numaralı tospağacık mesajını da oku , orada doğada bulabileceğin otlarla ilgili bir link var.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ