Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kabuktaki Beyaz Leke
Yaklaşık 2 haftadır kaplumbağamın kabuğunun üst kısmında beyaz bir leke var. Mantar olduğunu tahmin ediyordum. Fakat kötü kokmuyor,kazıdığımda elimede birşey gelmiyor.Korkmaya başladım,geçicek gibide gözükmüyor. Akvaryumda bakıyorum,ısıtıcı,filtre,kuru alan,kuru alan lambası var. Yem olarakta Sera Raffy P,Sanyu, karides,meyve (elma,havuç), kalsiyum içinde mürekkep balığı kemiğinin iç kısmından veriyorum. Sağlığını bozucak bir şey yapmıyorum :S Lütfen yardım edin. Bir arkadaşım kabuk değiştiricek olabilir dedi, aldığımdan beri sadece deri değiştirdi ve oldukça büyüdü.Kabuk değiştiricek olabilir mi? Değilse nesi var?[Resimlerini koyamıyorum,hiç net değil]
net bir şekilde koymaya çalış o zmn yardımcı olabiliriz görmessek elimizden bişey gelmez
ve sakın kazımaya kalkma
Resim görmeden konuşmak zor. Renk kaybı olabilir yada üst tabakayı atacaktır, bu üst katmanın ayrılma başlangıcında araya hava girdiği için böyle beyazlaşma biçiminde görüntü oluşabilir.
Şimdide kabuk bölümlerinin çizgileri biraz siyah olmuş gibi gözüküyor,napmam lazım?
üstad ne dersin bence kabuk değişimi olmalı???
eğer mantar varsa o beyaz kısımda pis bi koku oluşur.. pis bi koku yoktur umarım..
Çok normal büyüyor. Birşey yapma.