Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
iki yeni kapluş ve akvaryum
ben önceden tanıttığım gibi benim fıstık adında bir kaplumbağam var.Ve onu plastik kapta bakıyorduk.Sonra akvaryum almaya karar verdik.Hediye olarak bana yeni doğmuş(biri 3.5 cm,diğeri 4 cm)çok yaramazdılar.İlk onları akvaryuma onları koydum çünkü sayiplensin diye sonra fıstık kötü kötü yavru kaplumbağalara bakıyordu.Korkuyordum.Fıstık biyerini yiyecek diye ama hiç birşey yapmadı tam tersine onlara babalık yaptı.En küçüğü çok oburdu.Haftada yarım santim büyüyor.NE heyecen verici değil mi.....
Fıstık`ın erkek olduğu kesin mi ? Belkide analık yapmıştır.
Genelde sorunlar cinsel olgunluk çağlarında başlıyor. Sanıyorum kaplumbağalar arasında sorun çıkmasında pek çok faktör var. Cinsel dürtüler , boy farkı , dar yaşama alanı ve kaplumbağaların karekterleri gibi...Erkekler ısırmaya daha yatkın..
Risk hala var malesef sorun geçmiş değil...Hatta belkide tahmin edilenin aksine ufaklar büyüyecek ve fıstığı ısıracak..İsmide tahrik edici zaten.. Fıstık :)
fıstık tam kesin değil erkek olduğu ama karnı içeri çökük olduğu için erkek diyorum birde fıstık arkadaş istiyordu ve oldu hiç bir risk yok ve çok güzel oyun oynuyorlar