Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
"KAFA TRAVMASI" - VE YARDIM!!!
bu sitenin yeni bir uyesi olarak herkese merhaba. 4 kusum var, en buyugu 2.5 yasinda. genelde pek sorun cikmamisti -feci 1 ishal olayi disinda- taa ki ufakliklardan biri kutuphanenin arkasina dusene kadar. bu ilk oluyor. evde baska oda da yok, en guvenli burasiydi ama degilmis demek ki. kutuphaneyi indirip o koca mobilyalari oynatana kadar canimizin cikmasi bi yana, benimki yuruye yuruye cikti arkadan. ama sonraki gunlerde gittikce artan miktarda gariplesti, kafasi hep asagida ve yana donuk vaziyette. hareketlerini kontrol edemiyor, dusuyor, sallaniyor, titriyor, cok zor yemek yiyor. onu bu halde gormek cok korkunc. veteriner "kafa travmasi" gecirdigini soyledi ve kortizon verdi PREDNISOLON diye. yarimdan az suyla dolu suluguna iki damla -sabah ve aksam. bir de ceyrek bebek aspirini. ayrintili yaziyorum belki baska bilenler vardir diye... buna benzer olaylar yasayanlarin neler yaptigini da ogrenmek isterim. benimkinin yasayip yasamayacagi belli degil maalesef, cok cok uzgunum, onu kurtarmaya yarayacak her turlu bilgiye ihtiyacim var..
geçmiş olsun inşallah kuşun düzelir yaprak_t
tesekkurler ece, ben yaprak. "_t" olayi mecburiyettendi. belki bir cevap gelmistir diye durmadan buraya bakip hayalkirikligina ugramaktan fenalik gecirmistim. sen en azindan iyi dileklerini gondermissin, tesekkurler. minik Zilli''de bir degisiklik yok, ama isin gorece iyi tarafi bir gerileme de yok. titremeler vs. cok hizli ilerliyordu, simdilik en azindan ilerlemesi durdu. ama ilginc bir sey, diger kuslarimin da hic keyfi yok. konusmuyorlar bile, bu kadar olur. farkindalar durumun. diger arkadaslara oneri: hic dusunmeyin bunlar mobilyalarin arkasina dusmuyorlar diye. 2.5 yildir hic boyle acaiplikler yapmayan bir kus bile durup dururken dusebiliyor. ustelik kafasini vuruyor. ben de cok iyi baktigimi dusunurdum. sorun iyi bakim vs.den ote galiba cok basit ve aci. sorun, kuslarin pet haline getirilmis olmasi. o kadar ters birsey ki bir kusa evin icinde bakmak. hersey tehlikeli, durup dururken akliniza gelmeyecek bir milyon tane sey olabilir. evdeki munasebetsiz bir gerzek, kapi, pencereyi acar kusunuz ceryandan derhal ishal olur, camda perdenin acik olan tek noktasina kusunuz gider kafasini carpar, evdeki zehirli cicegi yer direkt ölür, kisin isitayim diye dibine lamba koyarsiniz, elektronik aletler vs. kusunuz kanser olur, kafayi carpar travma gecirir vs... Ev, kuslar icin yasanabilecek en berbat yer olmali. bu arada nyse ki yukaridakilerden yalnizca ishal olayini yasadim-bir de kafa olayini, digerlerini baskalarindan dinledim yani hepsi dogrudur. sonucta herkes kusuna iyi baksin, ne zaman ne olacagi hic belli olmuyor.
Sevgili yaprak eğer forumlara geriye dönük bakarsan bizim bican adında bir kuşumuz vardı ve '''' GÜNEŞTEN OLDU '''' başlığı ile yardım aramıştık..Daha sonra güneşten ziyade darbe ile olabileceği ihtimali hep kafamızda kaldı.Anlattığın kadarı ile aynı tepkiler gösteriyor...Bu nedenle sana tek söyleyebileceğim sabretmen ve herşeye hazırlıklı olman.Benim günlerce ağlamaktan gözlerim şişti 2 gece koynumuzda yatırdık... Bizim yazılarımızı bulup okuyabilirsen belki bazı şeylere hazır olman daha kolay olur... Bızdığının şu anda sevgiye çok ihtiyacı var unutma... Allah kolaylık versin çok geçmişş olsun....
aspirin, hap kuşlar için zararlıdır. bizim veteriner hekimin söylediğine göre çok küçük dozda bebek aspirini bile karaciğeri mahvedebilirmiş. bence aspirin vermeyin ne olur ne olmaz.
Çok Geçmiş olsun,çok üzüldüm...Ama ne yazıkki elimden bir şey gelmiyor.. Yazdıklarınızda çok haklısınız.Özellikle büyük mobilyalar minikler için çok tehlikeli,ben de kuşumu salonda çıkardığım zaman mobilyalarla duvar arasına gazete koyuyorum tabi gazete ne kadar tutabilirse?Şimdiye kadar oralara fazla konmadı,hep ahizede duruyor. Neyse tekrar çok geçmiş olsun.Umarım Allah miniğinizi size bağışlar..
Gecmis olsun diyenlere cok tesekkurler.Zilli''de az bir iyilesme var daha rahat hareket ediyor sanki.. ya da ben onu oyle gormek istiyorum. Ama kesinlikle bir gerileme yok, hastaligin hizi cok ciddi kesildi. Boyle umutlanmaya calisiyorum iste. Bican icin cok ama cok uzuldum:(((( Basiniz sagolsun. Ama Mico''yu edinmenize sevindim, bence boyle durumlar icin bundan daha iyi birsey yapilamazdi. Ve Mico''nun bacak sorununun bittigine de cok sevindim, umarim birlikte uzun ve cok mutlu bir hayatiniz olur.. Fakat bana da Bican''ın Zilli''yle benzer bir durumu varmis gibi geldi. nacizane internet okumalarima dayanarak soyluyorum, Bican''in felc olmasi, gunes carpmasindan cok dolasim bozuklugunu gosteriyor olabilir. Vucudunu kontrol edemiyorsa bunun nedeni buyuk ihtimalle kafasini bir yere carpmis olmasiymis. Kandaki dolasim bozuklugu nedeniyle kusun durumu ve hareketleri gittikce kotulermis. Zilli''nin de hizla kotuledi ama en bastan beri Bican kadar agir degil durumu, yuruyebiliyor.. Bir de bu olay bana kendi capimda veterinerlerin guvenilmezligini yine kanitladi. paylasmak istiyorum bunu sizinle: Bir kere, kus dalinda uzmanlik yapan vet.lerin bulunmadigi bir ulkede yasiyoruz. hic de deryalar gibi kus hastaliklari bilgisi bulunmayan bir takim vet.lerin eline kaliyor miniklerimiz yani. Su son 2.5 yilda gezdigim vet. sayisini bilseniz inanamazsiniz, bir keresinde 6 aylik Fistik''imi öldürüyolardi ishalden. Bari, fikrim yok filan de de baskasina gideyim.. Hepsi konunun uzmanlari olarak pet-shoplarda satilan ishal ilaclarini filan onerdiler! Ne uzman ama! Pet-shoptaki saticilar da ayni seyi oneriyor.. Bana misin demedi Fistik gözümün önünde ölüyordu. En sonunda 4. vet kurtarabildi ama bilgisinden degil, sevgisinden. Kuslari varmis, Fistik''i sevdigi icin cok ugrasti. Yani demek istedigim, tum vet.lere guvenmemek lazim bence. Soyledikleri anlamli gelmediyse ya da icten ice guvenmediyseniz hemen baska bir vet.e danisin. Bana bu sefer vet -ki o da ''iyi vet.ler'' listesinde- dogrudan Kortizon onermemis olsaydi baska birini deneyecektim. Ama bildigim kadariyla kortizon cok cok ciddi bir ilac, bir keresinde de seneler once kopegimi ancak kortizonla kurtarabilmistik. O yuzden bana cok mantikli geldi, baskasina gitmedim. Kortizonun vucuda cok zarari da olabilir ama bu bir olum kalim meselesi, once kusum bir yasasin, sonra zararin icabina bakarim. Ayni sey bebek aspirini icin de gecerli Elmas, hakli olabilirsin ama kusum ölüyor. bunun otesi var mi?