Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardım istiyorumm

beni iki tosbim var anlattım yardım istedim ama nereye yazdıgımı bulamıyorum akvaryumunu duzenleyemedim nelere ihtiacları oldugunu bilmiyorum yardım ederseniz mutlu olucam

img

bihecem41

16 yıl 4 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Forumda bu konuda çooook bilgi var, iyice bir karıştırın, arama motorunu kullanmak da çok faydalı olur. İhtiyacınız olan şeyleri çok basitçe yazıyım;

Akvaryum --- ne kadar büyük o kadar iyi, imkanların el verdiği en büyük akvaryumu alın.

Isıtıcı --- çok kabaca 50 litre su için 50 watt, 100 litre su için 100 watt vs. Akvaryumlarda kullanılan tüp şeklinde birşey bu ısıtıcı, her petshopta vardır.

Filtre --- Küçük akvaryumlarda iç filtre, büyüklerde dış filtre, başlangıçta genelde kuvvetli bir iç filtre kullanılıyor. Ama mesela 50 litre su olacaksa en az 120 litrelik balık akvaryumuna uygun bir filtre alın, kaplumbağaların kirletme gücü :d çok daha fazla çünkü.

Kuru bölge --- Kaya olur, düzgün, sağlam yerleştirilmiş, hatta akvaryum silikonuyla yapıştırılmış taşlar topluluğu olur, camdan, çeşitli plastik ürünlerinden platformlar olur...arama motoruna tırnak içinde kuru bölge yazıp değişik kuru bölge şekilleri görebilirsiniz. Akvaryumun kapluşlar büyüdükçe sürekli evrim geçiren kısmı bu.

Isınma lambası --- İçine 40-60-75 watt, normal duylu bir ampul takılıp kuru bölge üstüne yönlendirilecek herhangi bir lamba. Bir masa lambası, cama asılabilecek mandallı bir lamba olabilir. Floresan ya da küçük ampul takılanlardan olmasın ama, önemli olan kuru bölgeyi ısıtmak, bu da bildiğimiz standart duylu ampullerle oluyor, spot olur, softone olur, her yerde kullandığımız şu normal ampullerden olur..

Ve eğer imkan varsa kuru bölge üstüne bir de UVB lamba. Pahalı ve kısa ömürlü birşey, olursa çok iyi, ama olmazsa kışın D3 vitamini takviyesi, yazın güneşlendirme..

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tsker ederim bişy daha sorucam..12 tane balıgın oldugu bi akvaryuma koydum kaplumbagları 2 gundur duruyolar iki cins birbirine bişi yapmıyo ama kaplumbagalar suda yorulur mu diye dusunuyorum arada cıkıp nefes alıyolar yukarda olduçada mutlu gibiler hareketleri falan arttı ama yınede endişeleniyorum yanlış bişi mi yaptım diye

img

bihecem41

ÖZEL MESAJ

Çıkıp dinlenebilecekleri, kuruyabilecekleri, üstünde bir ısınma lambası olan sıcak bir kuru bölgeleri olmalı. Balıklarla uzun süre aynı yerde kalamazlar, ortama biraz alışınca sonu balıklarınız için kötü olur, hem de hiç beklenmedik bir anda, sonra üzülürsünüz. Balık akvaryumunuz olduğuna göre akvaryum ve ekipman konularına aşinasınız demek ki, kaplumbağalar için akvaryum kurarken bu çok büyük bir avantaj.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tsker ederim...kapluşlarıma ayrı bi yer yaptım ısıtmada koydum kuru yerleri de var cok canlanılar sularını degiştikçe kabuk sertleştirici damlatıyorum sularına onun dısında yeölerini veriyorum fakat kız olanında boynunda soyulma basladı acaba deri mi degiştiriyo bi yerde duymuştum deri attıklarını hastalık ta olabilr mi ???

img

bihecem41

ÖZEL MESAJ

Suya kabuk sertleştici damlatma o serleştirici her neyse kullanma , derileri soyulur büyürken olan doğal birşey bu.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ama aldıgım yerdeki gorevli o damlanın onemli oldugunu soyledi onun yerine napıyım yada gerek yok mu??

img

bihecem41

ÖZEL MESAJ

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=62125

bu link yardımcı olacaktır

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tsker ederim

img