Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

KARA KAPLUMBAGASI BESLEYEN VARMI ACİLLLLL

kara kaplumbagası almayı düşünüyorum nerde satıyorlaar kaç para acikllllllllllllllllllllllll

Konu neden acil ???
Kara kaplumbağası alma. Kaplumbağa 3-5 yıllık bir süreç değildir çok uzun yaşar. Seni eğlendirmez , sana alışmaz üstelik bakımı sandığından çok daha incelik , masraf , uğraşı ve psikolojik uyumluluk ister. Baba harçlığı ile yatak odanda mukavva koli içinde bir parça ot vererek ona bakabileceğini düşünürsen bu büyük bir yanılgı olur.
Beni dinle ve sakın alma , sandığının aksine sana yardımcı olmak için işin doğrusunu yazıyorum. Ama bir canlıya bakmak istiyorsan hamster yada gonzi alabilirsin.En azından sen artık sıkıldığında oda zaten doğal ömrünü tamamlamış olur

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kesinlikle baba harçlığı ile olacak bir şey değil kara kaplumbağası.ben hala üniversite öğrencisi olarak çabalıyorum bakacam diye.boğazımdan kesiyorum valla. satın alamadığım şeyleri betondan suluk mağara gibi kendim yapıyorum. uv lamba alamayınca düşük voltajlı ampül ve gündüz güneş ışığı takibi yapmak gerekiyo ki devamlı takipte olmak gerekiyo hasta etmemek için.bi de 60 yıl yaşıyolarmış,bu sene okul bitince inşallah cepten harcayarak adam gibi bi düzen kurarım... :)

img

egokoglan

16 yıl 4 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ