Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Çöpçüler ve vatozlar

Benim akvaryumum filtre olmasına rağmen çok çabuk kirleniyo.Acaba balıklarımın arasına çöpçü veya vatoz balıklarından mı koysam.Belki su temizlenir.Yardımlarınızı bekliyorum..

img

selo15

19 yıl 9 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

KESİNLİKLE.

img

xmega

19 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Selo15;

Akvaryumunda vatoz ve çöpçü türleri beslemelisin .Akvaryum temizliğine büyük katkıları var.

Çöpçü balığı olmayan bir akvaryum da düşünemem...Çünkü bu balıklar doğası gereği habire akvaryumun dibinde artık birşeyler arıyorlar...Bu yüzden bu ismi taşıdıkları kesin...Eğer benim gibi akvaryumun dip kısmında da hareket eden birşeyler görmek istiyorsan çöpçü koymalısın derim...Tavsiyem 1-2 tane yerine en az 4-5 adet al çünkü bu balıklarda bir nevi sürü balığı.Artıkları temizliyorlar diye de diğer balıkları beslediğin türden yemler verme sürekli.Dip yemi almalısın.Arada pul yemleri bir bardakta ıslatıp at böylece akvaryumun dibine çökmelerini sağlayabilirsin

Akvaryumumdaki aksesuarlar (köprü vs) yeşilleşmişti , bazı yerlerinde  yosun vardı.4 tane vatoz aldım bir gece içerisinde temizlediler.

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

alakası yok o balıklar suyu temizlemez 1 suyun oturdumu 2 fazla yemden olabilir.3 canlı yemden olabilir.4 güneş alıyosa olabilir. 1 ayda oturur su tabi daha bir sürü neden var

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam fma55 ; alakası var dostum!senin yazdıkların doğru ama alternatif çözüm olarak yazdım benÇöpçü ve vatozların işi bu..

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Selam Deepfishing48,galiba sen haklısın ben gidip 3-4 tane çöpçü alıcam.Ayrıca bir sitede gördüm bu vatoz balıkları büyüyünce suyu çok fazla pisletiyolarnış yani 1 temizleyip 3 kirletiyolarmış bu doğrumu. fma55,Zaten bu balığın adına eğer artıkları temizlemeseydi zaten çöpçü denmezdi...

img

selo15

ÖZEL MESAJ

Selam Selo15;

Yosunlaşma sorunun yoksa vatoza şimdilik gerek yok.Ama büyük bir vatozu izlemek insana keyif veriyor.Bende 40cm civarında bir vatozum var.Diğer 4 tanesi küçük 8-10cm civarında suyu kirlettikleri doğru değil yada ben farkedemiyorum dış filtre olduğundançöpçüleri almanı şiddetle tavsiye ederim.Onlarıda ayrıca görevleri dışındave görevleri esnasında izlemek keyif verici

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Çok teşekkürler .

img

selo15

ÖZEL MESAJ

Selam Selo15; Sana çöpçü balıkları örnekleri Blue Tang

bronze_corydoras

corydoras_reticulatus

cuce_otocinclus

dikenli_ancistrus

komondo çöpçü

pengasus

sterbai_koridoras

uc_cizgili_koridoras

Ve son olarakta..noktali_vatoz  Snappy  Phew :)

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Hepsini anladım ama pengasus benim bildiğim çöpçü balığı değil.Bide sence hangi tür çöpçü alıyim.

img

selo15

ÖZEL MESAJ