Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Çöpçüler ve vatozlar
Benim akvaryumum filtre olmasına rağmen çok çabuk kirleniyo.Acaba balıklarımın arasına çöpçü veya vatoz balıklarından mı koysam.Belki su temizlenir.Yardımlarınızı bekliyorum..
KESİNLİKLE.
Selam Selo15;
Akvaryumunda vatoz ve çöpçü türleri beslemelisin .Akvaryum temizliğine büyük katkıları var.
Çöpçü balığı olmayan bir akvaryum da düşünemem...Çünkü bu balıklar doğası gereği habire akvaryumun dibinde artık birşeyler arıyorlar...Bu yüzden bu ismi taşıdıkları kesin...Eğer benim gibi akvaryumun dip kısmında da hareket eden birşeyler görmek istiyorsan çöpçü koymalısın derim...Tavsiyem 1-2 tane yerine en az 4-5 adet al çünkü bu balıklarda bir nevi sürü balığı.Artıkları temizliyorlar diye de diğer balıkları beslediğin türden yemler verme sürekli.Dip yemi almalısın.Arada pul yemleri bir bardakta ıslatıp at böylece akvaryumun dibine çökmelerini sağlayabilirsin
Akvaryumumdaki aksesuarlar (köprü vs) yeşilleşmişti , bazı yerlerinde yosun vardı.4 tane vatoz aldım bir gece içerisinde temizlediler.
Sevgiler.
alakası yok o balıklar suyu temizlemez 1 suyun oturdumu 2 fazla yemden olabilir.3 canlı yemden olabilir.4 güneş alıyosa olabilir. 1 ayda oturur su tabi daha bir sürü neden var
Selam fma55 ; alakası var dostum!senin yazdıkların doğru ama alternatif çözüm olarak yazdım benÇöpçü ve vatozların işi bu..
Selam Deepfishing48,galiba sen haklısın ben gidip 3-4 tane çöpçü alıcam.Ayrıca bir sitede gördüm bu vatoz balıkları büyüyünce suyu çok fazla pisletiyolarnış yani 1 temizleyip 3 kirletiyolarmış bu doğrumu. fma55,Zaten bu balığın adına eğer artıkları temizlemeseydi zaten çöpçü denmezdi...
Selam Selo15;
Yosunlaşma sorunun yoksa vatoza şimdilik gerek yok.Ama büyük bir vatozu izlemek insana keyif veriyor.Bende 40cm civarında bir vatozum var.Diğer 4 tanesi küçük 8-10cm civarında suyu kirlettikleri doğru değil yada ben farkedemiyorum dış filtre olduğundançöpçüleri almanı şiddetle tavsiye ederim.Onlarıda ayrıca görevleri dışında
ve görevleri esnasında izlemek keyif verici
Çok teşekkürler .
Selam Selo15; Sana çöpçü balıkları örnekleri
bronze_corydoras
corydoras_reticulatus
cuce_otocinclus
dikenli_ancistrus
komondo çöpçü
pengasus
sterbai_koridoras
uc_cizgili_koridoras
Ve son olarakta..noktali_vatoz
:)
Hepsini anladım ama pengasus benim bildiğim çöpçü balığı değil.Bide sence hangi tür çöpçü alıyim.