Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşumun yediği önünde yemediği arkasında herşeyi var yardımm

arkadaşlar benim iki tane kapluşum var ikisininde boyu 5 cm. ikiside dişi. ben satıcıların önerdiği palmiyeli kaplardan almıştım ama forumu okuyunca 50cm lik kare şeklinde bir kapta kuru alanıda var derin yüzebileceği yeride var. suyun ısısını 29 derecede tutuyorum ve günde 2.5 saat uv lambası tutuyorum. yani ısısı çok iyi. eskiden yüzüyorlardı yarış yapıyorlardı. kapları çok geniş kuru alana çıkıp uyuyorlardı ama şimdi kuru alanla suyun birleşim yerine gelimp uyuyorlar. yemlerini yemiyorlar 1 haftadır zorla yediriyorum.kuru alanda durmayı reddediyorlar. lütfen ben çok alıştım. bizim balkonumuz kapalı anlıycağınız sıcak. arada bir balkona bırakıyorum köşeye geçip uyuyorlar. kış uykusuna yatmış olabilirmi yatarsa nolur. lütfen yardım edinnn:((

Arkadaşım sanırım kaplumbağaların kış uykusuna yatmış olabilirler.. bir anda böle ani değişiklikler bazen oluyor ama moralini bozmak gibi olmasın bazen sonuçlar kötü oluyor.. kaplumbağanın gözlerinde şişme yada kabuğunda kuruma, dökülme yoktur umarım.. Eğer kış uykusuna yatmışlarsa batak arkadaşımızın yazdığı yazıyı okumanı öneriyorum orada gerekli bilgi war.. linki yolluyorum.. "Kış Uykusu ve Evcil Hayvanlarda Kış Uykusu" bölümlerini okursan yararlı olabilir.. http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=10058 ii günler..

img

kemaltt

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Suyun sıcaklığını ısıtıcıyla sağlıyorsunuz dimi? Kuru bölge üstünde kuru bölgeyi ısıtacak bir lamba var mı, içinde normal ampul olan? Kuru bölge sıcaklığı 33-35 derece olmalı bu lamba yardımıyla, yoksa çıkmazlar. UV lambanız nedir acaba, yanlış bir lamba olmasın sakın, UVB yazmalı üstündeki değerlerde, bu kuru bölgeyi ısıtacak lambadan farklı birşey, UVB olmasa bile ısınma lambası mutlaka olmalı. Bakım koşullarını gözden geçirelim, forumu da iyice bir okuyun, iştahsız olmaları iyi değil, eksikleriniz varsa tamamlayınca yemeye başlayacaklar mı yine yazın.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hmm.. Benim de aklıma Pınar`ın değindiği noktalar geliyor ilk olarak. Özellikle Kuru alana doğrultulmuş bir ısınma lambaları olup olmadığı çok önemli...

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herşeykuru alanında ısıtıcı lamba var. sulu bölgeyede uvb lamba tutuyorum ısıtıcım 27 derecede gözleri biraz şiş umarım kötü birşey olmaz.